10 χρόνια στον χρυσαυγίτη του Παλαιού Φαλήρου

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας τον κατηγορούμενο, παρά την πρόταση της εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, και του επέβαλε συνολική ποινή δέκα έτη κι έξι μήνες χωρίς αναστολή, αναγνωρίζοντας τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Δράστες

Η συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνεται σε αυτές που ερευνούν οι εφέτες ανακρίτριες για εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, παρόλο που όπως όλοι οι δράστες φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων, έτσι και αυτοί του τάγματος Π. Φαλήρου αρνούνται την συμμετοχή τους στην Χ.Α.

Όμως στην ακροαματική διαδικασία (όπως καταγράφηκε στο jailgoldendawn) αναδείχτηκε ότι οι κατηγορούμενοι «είναι μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Στα κινητά τους υπάρχουν μηνύματα με τα οποία ειδοποιούνταν διαβαθμισμένα (κατά τον ίδιο τρόπο που συνέβαινε από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας στην υπόθεση Φύσσα) για εκδηλώσεις και “δράσεις” της οργάνωσης, του τύπου “ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!”, κλπ».

Στην διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, το δικαστήριο προχώρησε σε διαχωρισμό της υπόθεσης για τον δεύτερο κατηγορούμενο, συναυτουργό στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του μαθητή, γιατί τον Ιανουάριο του 2013, ήταν ανήλικος, με αποτέλεσμα να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.