Καθαρίστριες: Απτόητες παρά τις επιθέσεις

Την περασμένη Πέμπτη 12/6 λίγες ώρες μετά την απόφαση, δέχτηκαν σκληρή καταστολή από τα ΜΑΤ στην προσπάθειά τους να πάνε στην είσοδο του Υπουργείου, στην οδό Νίκης, για να διαμαρτυρηθούν. Εκατοντάδες έσπευσαν στο πλευρό τους μόλις μαθεύτηκε το νέο της δικαστικής απόφασης αλλά και της αστυνομικής επίθεσης.

“Είναι δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει. Δε μας αφήναν να περάσουμε. Άρχισαν να μας ρίχνουν ξύλο. Φωνάζαμε “να περάσουμε, να περάσουμε”. Το αποτέλεσμα ήταν πολλές να φάμε ξύλο, τέσσερις γυναίκες να πάνε στο νοσοκομείο”, μας είπε η Κωνσταντία Πετρούση, λίγες ώρες μετά στη συναυλία συμπαράστασης που στήθηκε στην Καραγιώργη Σερβίας. “Εμένα κόντεψε ένας να με πνίξει, με τράβαγε από την τσάντα. Πριν δυο μέρες ξανάγινε αυτό. Ποτέ δεν ήταν μαζί μας, αλλά δεν ήταν τόσο χυδαίοι και άγριοι. Δε μας σταματάνε όμως. Θα κάτσουμε όσο χρειαστεί. Να είμαστε στο δρόμο, στο πλευρό όλων όσων μας στηρίζουν. Με ψηφίσματα, με καθημερινή παρουσία. Σήμερα ήρθε πάρα πολύς κόσμος στη διαδήλωση που προσπαθήσαμε να κάνουμε. Μαθαίνουμε για όλες τις απεργίες που γίνονται, για τα νοσοκομεία ας πούμε που απεργούν στις 18 Ιούνη, θα είμαστε μαζί.”

Τη Δευτέρα 16 Ιούνη, με ανακοίνωση του συντονιστικού κατήγγειλαν την παρουσία ασφαλιτών που παρακολουθούν συνέχεια το τί συμβαίνει στο Υπουργείο, αλλά και τις αναίτιες προσαγωγές αλληλέγγυων ακόμα και μέσα σε ταξί.

Συνεχίζουν απλώνοντας τη συμπαράσταση. Την Τρίτη 17/6 βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού που είχαν στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Βυζαντινό Μουσείο. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για να σταματήσει η υποβάθμιση του Υπουργείου, να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες- απολύσεις και να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης.