Αντιφασισμός
Ν. Υόρκη: Η Αριστερά στο στόχαστρο της Χ.Α.

Την Αριστερά –και όχι μόνο- της ελληνικής κοινότητας έβαλε στο στόχαστρο η Χρυσή Αυγή Νέας Υόρκης δημοσιοποιώντας στην ιστοσελίδα της τις διευθύνσεις και άλλα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετείχαν στο ντοκιμαντέρ του Ρίτσαρντ Λίδις “Golden Dawn New York”, “Xρυσή Αυγή Νέα Υόρκη”.

\r\n

Η γραμμή των «αποκαλύψεων» είναι -για να θυμίσουμε την βεβήλωση του τάφου του Καρόλου Κουν- ότι όσοι καταγγέλλουν την Χρυσή Αυγή ως νεοναζί είναι «εβραίοι, πούστηδες και κομμουνιστές» - ανάμεσά τους ο Ιάνις Δελατόλας, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ, που χαρακτηρίζεται «μαρξιστής για την εργατική τάξη, υποστηρικτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επαγγελματίας ομοφυλόφιλος», ο Νταν Γεωργακάς (αγωνιστής της δεκαετίας του ’60, πανεπιστημιακός) που χαρακτηρίζεται «τρομοκράτης», η κοινωνιολόγος Δέσποινα Λαλάκη που χαρακτηρίζεται «φιλότουρκη».

\r\n

Στην ιστοσελίδα που διατηρούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης, σαν τρισάθλιες κοτούλες που είναι, δεν τολμάνε να δείξουν το «προσωπάκι» τους ούτε σε μια φωτογραφία. Σε δεκάδες φωτογραφίες, στις οποίες έχουν αναρτημένες, δεν φαίνονται παρά πάνω από 5-6 άτομα, και συγκεκριμένα οι πλάτες τους. Δεν πρέπει να υπάρχει παγκοσμίως άλλη ιστοσελίδα που να δείχνει τόσες πολλές πλάτες μαζεμένες.

\r\n

Όμως, ήδη άλλα αμερικάνικα νεοναζιστικά σάιτ αναπαράγουν τις πληροφορίες αυτών των ρουφιάνων. «Η επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μένα και τους ανθρώπους που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ δείχνει ωμά πόσο αντισημίτες και ομοφοβικοί είναι», δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίδις. «Πρόκειται ξεκάθαρα για μια έμμεση απειλή που προσπαθεί να σπείρει τον φόβο στους ανθρώπους ώστε να σταματήσουν να μιλούν. Ολοι νιώθουμε πως μπορεί να είμαστε σε κίνδυνο, αλλά κανείς δεν μου ζήτησε να κατεβάσω την ταινία».

\r\n

«Προσπαθούν να μας φοβίσουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν. Δεν θα σταματήσουμε να λέμε στον κόσμο την αλήθεια» λέει ο Ιάνις Δελατόλας εκτιμώντας ότι η ΧΑ δεν έχει ρίζες στην Αστόρια: «Είναι ένας μικρός πυρήνας απομονωμένος. Κι αυτό επειδή δράσαμε γρήγορα, εξαρχής».