Κίνημα
Εκπαιδευτικοί: Μπλοκάρουν την αξιολόγηση

\r\n

Σε μπλοκάρισμα των σεμιναρίων για την αξιολόγηση στα οποία θα συμμετείχαν οι διευθυντές προχώρησαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί. Η Ντίνα Γκαρανέ, καθηγήτρια από τη Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας μας είπε:

\r\n

 

\r\n
\r\n
«Με συγκεντρώσεις των συναδέλφων, με ντουντούκες, παλμό και συνθήματα ακυρώσαμε τα σεμινάρια που επιχειρήθηκαν να γίνουν στην περιοχή που καλύπτουμε. Κάναμε δύο μπλόκα, το ένα στο 3ο Λύκειο της Φιλαδέλφειας και το άλλο στο Γυμνάσιο της Χαλκηδόνας. Ο μόνος τρόπος να τα προχωρήσουν είναι με μέιλ. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν προγραμματίσει επόμενο».\r\n

 

\r\n

Το ίδιο έγινε και στην περιοχή της Β’ ΕΛΜΕ με διήμερη κινητοποίηση στα σχολεία Μαράσλειο (26ο Λύκειο) και 56ο Γυμνάσιο την Πέμπτη και την Παρασκευή 26 και 27 Ιούνη (παρά την αλλαγή των κέντρων την τελευταία στιγμή), όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και γονείς από την 7η δημοτική κοινότητα. Την Τρίτη 24 Ιούνη είχαν ακυρωθεί όλα τα σεμινάρια και στα 6 κέντρα που βρίσκονταν στην περιοχή της ανατολικής Αττικής, ενώ η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει στάσεις εργασίας για την στήριξη των κινητοποιήσεων. Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει από όλη την χώρα με κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

\r\n

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είχαν και τα αντικαπιταλιστικά σχήματα που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, η Ρήξη και η Ανατροπή στο Ηράκλειο Αττικής, η κίνηση Εκτός των Τειχών στο Μαρούσι, το Κίνημα στην Πόλη στου Ζωγράφου και άλλα.

\r\n

Aκόμα, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την απροειδοποίητη παράταση του διδακτικού έτους για μια ακόμα εβδομάδα. Η ανακοίνωση από την μεριά του Υπουργείου έγινε στις 26/6. Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Μόλις χτες 26/6, με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλου αποφασίστηκε η παράταση του διδακτικού έτους στα Λύκεια για μία εβδομάδα (μέχρι 4/7/14).

\r\n

Η απόφαση αυτή αιφνιδιάζει την εκπαιδευτική κοινότητα, ανατρέπει τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Αλήθεια, σκέφτηκε κανείς στο Υπ. Παιδείας, πού θα μείνουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους, ιδιαίτερα των τουριστικών περιοχών, που έχουν ήδη παραδώσει τα σπίτια που νοίκιαζαν; Σκέφτηκε κανείς τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εκδώσει εισιτήρια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους; Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό; Τι θα γίνει με τους 7.000 εκπαιδευτικούς που από τις 30/6 είναι συνταξιούχοι;».

\r\n