Ευρωπαϊκή Ένωση
Έκλεισαν τα γραφεία της Χ.Α. στο Ν. Ηράκλειο

«Νύχτα» έκλεισαν τα γραφεία τους στο Νέο Ηράκλειο και έφυγαν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

\r\n

Σε ανακοίνωσή της η «Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση» θεωρεί το «κλείσιμο των γραφείων της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στη Λ. Ηρακλείου μία πρώτη δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης μας και των γύρω περιοχών».

\r\n

«Καλούμε σε κοινή δράση όλους τους φορείς της πόλης μας και καλούμε και τη νέα δημοτική αρχή να μην επιτρέψει στους νεοναζί να ανοίξουν γραφεία σε άλλο χώρο και πολύ περισσότερο να μην τους δώσει κανένα δικαίωμα λόγου και δράσης».

\r\n

«Μετά από δύο χρόνια κινητοποιήσεων, με μαζικές διαδηλώσεις και άλλες δράσεις, το Νέο Ηράκλειο κατάφερε να ξεβρομίσει μετά το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Λ. Ηρακλείου» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ηρακλείου.

\r\n

«Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν οι ναζί στη γειτονία μας, η Κίνηση μας προειδοποιούσε για τους κινδύνους και την βία που θα έφερνε η παρουσία των «πολιτικών γραφείων» της ΧΑ. Στο συγκεκριμένο κτίριο δεν υπήρξαν ποτέ γραφεία πολιτικού κόμματος, γιατί η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Από το συγκεκριμένο κτίριο ξεκινούσαν επιθέσεις με μαχαίρια και λοστούς στο Ηράκλειο και στις γύρω περιοχές. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι πλέον άδειο…

\r\n

Χρειάστηκαν χιλιάδες υπογραφές από κατοίκους, δεκάδες αποφάσεις από σωματεία, συλλόγους και Δημοτικά Συμβούλια, χιλιάδες αφίσες και κείμενα, μα πάνω από όλα χρειάστηκε να είμαστε στους δρόμους. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη! Όμως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννάει οφείλει να συνεχιστεί μέχρι να καθαρίσουν όλες οι γειτονιές της Ελλάδας από τους νεοναζί της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.