Περιβάλλον
Γαλάτσι: Όχι στο ξεπούλημα του Παλέ

Πάνω από 200 άτομα συμμετείχαν στην συναυλία που κάλεσαν φορείς και πολίτες  ενάντια στο ξεπούλημα του ολυμπιακού  γυμναστηρίου (γνωστού και ως «Παλέ» απέναντι από το Αλσος Βεϊκου). Στην κινητοποίηση την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν και αγωνιστές από την Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια.
\r\n
\r\n
Το Παλέ χτίστηκε πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 με την ρητή δέσμευση ότι θα γίνει δημοτικό γυμναστήριο. Αντ’ αυτού τα Ολυμπιακά Ακίνητα το παρέδωσαν στο Ομιλο Χαραγκιώνη προκειμένου να γίνει εμπορικό κέντρο.  Όμως το ξεπούλημα ναυάγησε καθώς βρήκε απέναντί του την αντίσταση των κατοίκων του Γαλατσίου, της Νέας Ιωνίας και των γύρω περιοχών που είχε σαν συνέπεια τα δημοτικά συμβούλια όλων των όμορων δήμων ομόφωνα να ταχθούν ενάντια στο σχέδιο. 
\r\n
Στην συνέχεια το Παλέ πέρασε από τα Ολυμπιακά Ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο το ξεπουλάει για 40 χρόνια «αξιοποίησης» από τους ιδιώτες με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφοράς τις 22 Σεπτέμβρη. 
\r\n
 «Εχουμε χρέος να αντιδράσουμε στη διαπλοκή και στη παρακμή. Να τους διαμηνύσουμε ότι είμαστε εδώ, ότι θα μας βρουν μπροστά τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Φορέων και Πολιτών Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας και Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας για τη διάσωση του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου. «Καλούμε τους κατοίκους του Γαλατσίου να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Να οργανώσουμε ένα μαζικό κίνημα εργαζομένων, σωματείων, φορέων και να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωσή της η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Γαλάτσι-Πατήσια-Κυψέλη.
\r\n