κίνημα
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία Φύσσα - Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο οργανώνεται στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι εκεί που δολοφονήθηκε από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής ο Παύλος Φύσσας, από σωματεία, αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες. 

\r\n
\r\n
Ηδη για την οργάνωση των κινητοποιήσεων έχει καλεστεί από την Πρωτοβουλία για ένα Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στις γειτονιές, νέα σύσκεψη την Τετάρτη 16 Ιούλη στις 8μμ στο στέκι της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
\r\n
 
\r\n
Στις 19 Σεπτέμβρη, θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας μεγάλη ολοήμερη αντιφασιστική συναυλία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα που οργανώνουν οι φίλοι του Παύλου και υποστηρίζουν οι αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες. 
\r\n
Για την οργάνωση της συναυλίας μας μίλησε ο Θανάσης, φίλος του Παύλου Φύσσα από την πρωτοβουλία «Δεν ξεχνάμε»: «Ετοιμάζουμε μια τεράστια συναυλία στο κέντρο της Αθήνας στην οποία θα συμμετέχουν καλλιτέχνες απ’ όλα τα είδη μουσικής, από το έντεχνο μέχρι το πανκ. Ο Παύλος περισσότερα απ’ όλα ανήκει στην μουσική κοινότητα. 
\r\n
 
\r\n
Είναι μια προσπάθεια που την τρέχουμε οι φίλοι και η οικογένεια του Παύλου, η πρωτοβουλία «Δεν ξεχνάμε» και ήδη είναι πάρα πολλοί οι καλλιτέχνες που θέλουν να συμμετάσχουν στη συναυλία. Θα είναι ένα ιστορικό γεγονός που θα κρατήσει πάρα πολλές ώρες και θέλουμε να κατέβει κάτω όλος ο κόσμος. 
\r\n
 
\r\n
Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι η τέχνη δεν μπορεί να αφήνει να περνάνε πράγματα όπως ο φασισμός. Μεγαλώσαμε με τα τραγούδια του Λοϊζου, του Άσιμου, του Πουλικάκου - έτσι και σήμερα, η τέχνη πρέπει να είναι ενεργή, να είμαστε όλοι συμμέτοχοι. Ενάντια σε κάθε ρατσισμό, για να εξαλειφθεί κάθε μορφή ρατσισμού».
\r\n
 
\r\n
“Η επέτειος του ενός χρόνου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα ταρακουνήσει όχι μόνο το Κερατσίνι, αλλά και ολόκληρη την Αθήνα και ολόκληρη τη χώρα” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου. “Με αποχές και καταλήψεις σε σχολεία και σχολές, με αντιφασιστικές απεργίες να τα κλείσουμε όλα και να κατεβούμε μαζικά στην μεγάλη συναυλία στο κέντρο της Αθήνας στις 19 Σεπτέμβρη. Να στείλουμε το μήνυμα ότι η δίκη των νεοναζί πρέπει να ξεκινήσει και να γίνει καταδίκη. 
\r\n
Αφετηρία αυτών των δράσεων μπορεί να γίνει η 1η Σεπτέμβρη, οπότε ορκίζονται σε όλη τη χώρα τα νέα δημοτικά συμβούλια, με την οργάνωση μεγάλων αντιφασιστικών κινητοποιήσεων έξω από το δημαρχείο της Αθήνας και όλα τα δημαρχεία όπου υπάρχουν εκλεγμένοι της Χ.Α. Δεν πρόκειται πουθενά να νομιμοποιήσουμε νεοναζί και δολοφόνους”.
\r\n