Εργατικό κίνημα
ΑΔΕΔΥ: “Να μη δώσουμε άλλο χρόνο στην κυβέρνηση”

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το «υπουργείο των απολύσεων», έγινε την Τρίτη 22 Ιούλη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις πρώτες διαθεσιμότητες των καθηγητών και των σχολικών φυλάκων. Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις έχει ενώσει όλους τους χώρους του δημόσιου τομέα.  
\r\n
\r\n
 
\r\n
Από νωρίς το πρωί εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εργαζόμενοι στο ΥΠΕΚΑ ξεκίνησαν πορεία από την Αγία Παρασκευή προς τιμή της ΕΡΤ και κατέληξαν το μεσημέρι με πορεία στο Υπουργείο. 
\r\n
 
\r\n
Εκεί είχαν ήδη συγκεντρωθεί κι άλλοι εργαζόμενοι από πολλούς χώρους. Με τα πανό τους ήταν εκεί η ΟΛΜΕ, με δικά τους πανό η ΕΛΜΕ Λάρισας και Καρδίτσας, η Συντονιστική Επιτροπή των Καθηγητών σε Διαθεσιμότητα, οι Καθηγητές σε Διαθεσιμότητα από τη Θεσσαλονίκη, οι Εκπαιδευτικοί Εικαστικών Μαθημάτων, οι Σχολικοί Φύλακες Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Θεσσαλονίκης, η ΠΟΣΠΕΡΤ, oι Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, oι εργαζόμενοι του Βυζαντινού Μουσείου (με νέο ευφάνταστο πανό και το πλακάτ του «Άη Φύγε», Κυριάκου Μητσοτάκη), οι Σύλλογοι εργαζόμενων στο Πολυτεχνείο, ο Σύλλογος εργαζόμενων ΥΠΕΚΑ, ο Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, αγωνιστές από το SOS Χαλκιδική. 
\r\n
 
\r\n
Η Μαρία Μ. από τους Σχολικούς Φύλακες μας είπε: «Ένα χρόνο τώρα το παλεύουμε. Δεν είναι εύκολο, παλεύουμε να κρατήσουμε τη δουλειά μας και πάνω από όλα την αξιοπρέπειά μας. Όπως λένε και τα πλακάτ μας «δεν είμαστε αόρατοι, δεν θα μας εξαφανίσετε». Είμαστε εδώ! Αυτό που πρέπει να γίνει για τη συνέχεια είναι να βρεθούμε όλοι μαζί. Όλοι οι διαθέσιμοι, όπως προσπαθήσαμε σήμερα. Μόνοι μας δεν κάνουμε τίποτα. Αν ενωθούμε θα τους διώξουμε». 
\r\n
Παρά το γεγονός ότι η Τροχαία επέλεξε για άλλη μια φορά να μην κλείσει αρχικά το δρόμο επιτρέποντας την κυκλοφορία και από τις δύο κατευθύνσεις της Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όσοι βρίσκονταν στο δρόμο, η συγκέντρωση κράτησε αρκετή ώρα. 
\r\n
 
\r\n
«Θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός δεν θα μας απολύσει κανένας Υπουργός», «Αγώνας ρήξη ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή», «Η ΕΡΤ θα μείνει ανοιχτή, είναι η φωνή του κάθε αγωνιστή», «Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, αυτός που περισσεύει είναι ο Σαμαράς» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν περισσότερο.
\r\n