πολιτισμός
Εκδήλωση: Ας μιλήσουμε για τη Γάζα

Με αυτό τον τίτλο η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας οργάνωσε συζήτηση στην ΕΣΗΕΑ την περασμένη Τετάρτη, 23 Ιούλη. Η συζήτηση έπιασε πολλά θέματα γύρω από τις εξελίξεις αλλά και από την περίοδο ίδρυσης του Ισραήλ, τους σκοπούς που εξυπηρετεί και τα ψέματα της σιωνιστικής προπαγάνδας. 
\r\n
\r\n
 
\r\n
Ο Χρυσόστομος Λουκάς, δημοσιογράφος από το Κόκκινο 105.5, ανέφερε τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο διπλωματίας καθώς εκείνες τις μέρες θα ξεκινούσε η υποτιθέμενη εκεχειρία. 
\r\n
 
\r\n
Η Άντζελα Ιωαννίδου από την πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, έκανε τον μέχρι στιγμής απολογισμό των θανάτων, των τραυματισμών και των καταστροφών της πολυήμερης σφαγής.
\r\n
 
\r\n
Ο Γιάννης Σηφακάκης από τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, ανέλυσε την πολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή τονίζοντας πως δεν είναι καθόλου αυτονόητο πως το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του μπορούν να τσακίσουν την αντίσταση των Παλαιστινίων. Ρόλο σε αυτό έχει να παίξει το αντιπολεμικό κίνημα αλλά κυρίως το αραβικό πεζοδρόμιο. Η διεθνιστική αλληλεγγύη των αράβων εργατών που μπορούν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας.
\r\n
 
\r\n
Ο Μοχάμεντ ελ Μπάπα από την Παλαιστίνη, μίλησε για την ταυτόχρονη με τους βομβαρδισμούς προσπάθεια εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη. 
\r\n
 
\r\n
Η Ναντίμ Κουγιουμτζή από τον Λίβανο μετέφερε την εμπειρία της καθώς σε ηλικία δεκαπέντε χρονών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα της λόγω του πολέμου. 
\r\n
\r\n