Εργατικό κίνημα
24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
Με 24ωρη απεργία την Τρίτη 4/8 απάντησαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στη μεθόδευση της κυβέρνησης να φέρει απροειδοποίητα, με διαδικασίες εξπρές μέσα στη νύχτα, τροπολόγια στο πολυνομοσχέδιο με την οποία επιτρέπονται συγχωνεύσεις μέσων και ομίλων ΜΜΕ με πρόσχημα τη μείωση του κόστους, διευκολύνοντας υπερδανεισμένους επιχειρηματίες να βρουν σανίδα σωτηρίας.
\r\n
\r\n
 
\r\n
Όπως τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα 12 σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες του κλάδου τονίζεται πως “με το νέο καθεστώς, οι μεγαλοϊδιοκτήτες θα μπορούν χωρίς περιορισμούς να κατέχουν όσα ΜΜΕ οποιασδήποτε μορφής και με όσους εργαζόμενους επιθυμούν. Οι συγχωνεύσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις και συρρίκνωση προσωπικού καθώς στο ελάχιστο προσωπικό της επιχείρησης θα συνυπολογίζονται πλέον οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα του ομίλου”.
\r\n
 
\r\n
Η καθολική συμμετοχή και η επιτυχία της απεργίας στις 4/8 ήταν ένα πρώτο βήμα. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, που τα τελευταία χρόνια έχουν δεχτεί τεράστια επίθεση στους μισθούς και τα εργασιακά τους δικαιώματα, χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Με απεργίες διαρκείας, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να απαντήσουν στις μνημονιακές επιθέσεις κυβέρνησης και αφεντικών.
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n