Εργατικό κίνημα
H άποψή μας: Ώρα να φύγει η κυβέρνηση της φτώχειας και του πολέμου

Η συγκυβέρνηση του Σαμαρά με το Βενιζέλο είναι εδώ και καιρό η πιο μισητή κυβέρνηση που έχει περάσει. Όσο πιο πολύ προσπαθεί να βαφτίσει την κλιμάκωση των μνημονιακών επιθέσεων σαν «έξοδο από τα μνημόνια», τόσο περισσότερο καταλήγει να συνδυάζει την οργή του κόσμου με τη δική της γελοιοποίηση. Ίσως η πιο χαρακτηριστική στιγμή ήταν όταν η εκπρόσωπός της δήλωσε μετά τη μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα ότι είναι «ύβρις» να ασχολούμαστε με τις καθαρίστριες ενώ υπάρχουν τόσοι άνεργοι!

\r\n
\r\n
Κι όμως, αυτή η κυβέρνηση καταφέρνει να προσθέσει κι άλλους λόγους γιατί πρέπει να την ξεφορτωθούμε μια ώρα αρχίτερα. Γιατί έχει εμπλακεί σε όλες τις αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα.
\r\n
Πρώτα απ’ όλα, ο Σαμαράς είναι συνένοχος με τον Νετανιάχου για τη σφαγή στη Γάζα. Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν συνδεθεί σε έναν αντιδραστικό άξονα με το Ισραήλ, έχουν γίνει τα «μετόπισθεν» αυτού του ιμπεριαλιστικού προπύργιου στη Μέση Ανατολή και το διευκολύνουν να διαπράττει τα χειρότερα εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστίνιων.
\r\n
\r\n

Σούδα

\r\n
\r\n
Δίπλα στην ισραηλινή επίθεση ξεδιπλώνεται η νέα αμερικάνικη επέμβαση στο Ιράκ. Ο Ομπάμα στέλνει ξανά τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ για να μπαλώσουν τις αποτυχίες που άφησαν πίσω τους οι πόλεμοι των Μπους, πατέρα και γιού. Η ιμπεριαλιστική εξόρμηση για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής κλιμακώνεται ξανά και η Σούδα είναι και πάλι το ορμητήριο που προσφέρει ο Σαμαράς. Για την ακρίβεια, χωρίς την Ελλάδα και την Κύπρο αυτή η εξόρμηση δεν έχει πουθενά αλλού σίγουρο ορμητήριο.
\r\n
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι Σαμαροβενιζέλοι έχουν εμπλακεί και στη σύγκρουση της Δύσης με τη Ρωσία του Πούτιν για τον έλεγχο της Ουκρανίας. Η Ελλάδα των μνημονίων κάνει εμπορικό πόλεμο στη Ρωσία με στόχο τι; Να μετατρέψουν την Ουκρανία σε μια νέα διαλυμένη Γιουγκοσλαβία.
\r\n
 
\r\n
Το κόστος αυτών των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων δεν το πληρώνουν μόνο οι αγρότες, αλλά οι εργάτες σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό και το αντιπολεμικό κίνημα ξαναζωντανεύει παντού. Οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που έγιναν αυτό το καλοκαίρι αγκάλιασαν όλο τον πλανήτη και ήταν οι μεγαλύτερες όλων των εποχών στα περισσότερα μέρη. Και αυτό είναι μόνο η αρχή για να ξεδιπλώσουμε αυτό το κίνημα ενάντια σε όλες τις επιθέσεις και στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
\r\n
Όλοι όσοι βγήκαμε στους δρόμους στο πλευρό της Γάζας πρέπει να είμαστε στη Θεσσαλονίκη στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Για να πούμε ότι ήρθε η ώρα να φύγει επιτέλους η κυβέρνηση της φτώχειας και της πολεμοκαπηλείας.
\r\n