Εργατικό κίνημα
Καθαρίστριες: Αντέχουμε!

Ο εμπαιγμός και οι επιθέσεις από τη μεριά της κυβέρνησης εις βάρος των αγωνιζόμενων καθαριστριών συνεχίζονται. Παρ\'όλα αυτά οι ηρωικές αυτές εργάτριες δεν δείχνουν να πτωούνται και δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν μέχρι τη νίκη. Έχοντας υπερβεί το σκόπελο του Αυγούστου, παραμένουν στην Καραγιώργη Σερβίας και προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η Γεωργία Οικονόμου, μέλος του Συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών μίλησε στην Εργατική Αλληλεγγύη. 

\r\n
\r\n
- Η κυβέρνηση συνεχίζει τις επιθετικές κινήσεις απέναντί σας. Ποιά είναι τα τελευταία γεγονότα;
\r\n
 
\r\n
Την παραμονή του δεκαπενταύγουστου ενημερωνόμαστε ότι 48 συναδέλφισσές μας κλήθηκαν από τις υπηρεσίες για να πάνε να πάρουν τα χαρτιά της απόλυσής τους. Κάτι που είναι παράνομο καθώς η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου μας δικαιώνει και λέει ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις δουλειές μας και περιμένουμε την εκδίκαση της προσφυγής του υπουργείου στον Άρειο Πάγο στις 23/9. Προφανώς στα πλαίσια της “δημοκρατίας” που μας ασκούν προβαίνουν σε περίεργες κινήσεις, χωρίς καν να υπάρχει λόγος. Δεν ήταν μόνο αυτό. Ήρθαν και κλήσεις της ΓΑΔΑ σε συναδέλφισσες για τα “επεισόδια” που έγιναν στις 10/7, όταν τα ΜΑΤ τραυμάτισαν και συνέλαβαν τη συναδέλφισσα τη Βάσω. Και τώρα που θέλουμε να συμμετέχουμε ως αγωνιζόμενες καθαρίστριες στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, παρότι έχουμε το δικαίωμα, μας λένε ότι δεν μπορούμε και μας βάζουν εμπόδια. Όλα αυτά στα πλαίσια του ψυχοφθόρου πολέμου που ζούμε εδώ κι ένα χρόνο.
\r\n
 
\r\n
- Οι θερινοί μήνες τελειώνουν κι εσείς υπερβήκατε όλες τις δυσκολίες που γεννά η περίοδος αυτή, παραμένοντας επί 24ώρου έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Πώς ήταν αυτή η διαδικασία; 
\r\n
 
\r\n
Πριν τρεις βδομάδες είχαμε τη συναυλία στο Σύνταγμα. Ήταν μια εκπληκτική βραδιά. Πρέπει να πέρασαν πάνω από 25.000 άνθρωποι. Εκπληκτική η ανταπόκριση του κόσμου ακόμα και μέσα στο βάθος του καλοκαιριού. Αυτή η συμπαράσταση είναι που μας δίνει τη δύναμη και συνεχίζουμε. Ακολούθησε ο Αύγουστος που είναι ένας σκληρός μήνας για κινητοποιήσεις σαν τη δικιά μας. Τον οργανώσαμε καλά, με βάρδιες και άδειες, ώστε όλα τα κορίτσια να μπορούν να ξεκουραστούν λίγες μέρες αλλά να δίνουμε και το παρών στην Καρ.Σερβίας. Όλο το καλοκαίρι ο κόσμος βοηθούσε, ερχόταν. Είμαστε εδώ αποφασισμένες να παραμείνουμε και να συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε οριστικά. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Προχτές γιορτάσαμε τις 100 ημέρες στην Καρ.Σερβίας. Τώρα αυτή τη βδομάδα που επιστρέφουν κι όσες λείπουν θα αποφασίσουμε και νέες δράσεις τόσο σε κινηματικό όσο και σε νομικό επίπεδο. Θα φροντίσουμε να μην πλήξει κανείς. Ούτε εμείς, ούτε οι συμπαραστάτες, ούτε η αστυνομία και η κυβέρνηση. 
\r\n
 
\r\n
- Θα συμμετέχετε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στις 6/9;
\r\n
 
\r\n
Στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ θα ανέβουμε. Έχουμε και πολλά κορίτσια στη Θεσσαλονίκη. Κάποιες μάλιστα θα κατέβουν αυτή τη βδομάδα στην Καραγιώργη Σερβίας να βοηθήσουν. Στις 6/9, θα είναι η σειρά μας να ανέβουμε. Είναι μεγάλο το γεγονός. Πριν ένα χρόνο από εκεί ξεκινήσαμε τον αγώνα. Ήταν από τις πρώτες μας κινητοποιήσεις. Μαζευτήκαμε, λίγες ακόμα γυναίκες από την Αθήνα, άγνωστες μεταξύ μας κι αποφασίσαμε να πάμε να διαδηλώσουμε μαζί με τις συναδέλφισσές μας και τους δικούς μας ανθρώπους στη ΔΕΘ. Τώρα πια έχουμε πολλούς δικούς μας ανθρώπους, αυτό μας κρατάει και η τρομοκρατία που μας ασκεί η κυβέρνηση δεν μας ενοχλεί. Το ξέρουμε. Είναι στα πλαίσια της τακτικής της. Αυτή είναι η πολιτική της άλλωστε. Τρομοκρατία, ψυχολογικός πόλεμος, οικονομικός εκβιασμός. Τα \'χουμε μάθει καλά όμως τώρα πια.
\r\n
 
\r\n
Η Γεωργία Οικονόμου μίλησε στον Στέλιο Μιχαηλίδη
\r\n