Εργατικό κίνημα
Καθαρίστριες Υπ.Οικ.: Όχι στις διώξεις

Πέντε αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, μέλη του Συντονιστικού τους, καλούνται για απολογία στη ΓΑΔΑ την Τετάρτη 10/9, καθώς βρίσκονται κατηγορούμενες για επίθεση που δέχτηκαν οι ίδιες, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στις 10 Ιούλη. Εκδικητικές χαρακτηρίζουν τις κατηγορίες οι καθαρίστριες και καλούν όλο τον κόσμο σε συγκέντρωση συμπαράστασης, την Τετάρτη 10/9 στις 5μμ, έξω από τη ΓΑΔΑ.

\r\n
\r\n
“Πέντε συναδέλφισσες κατηγορούμαστε για εξύβριση κατά συρροή και διατάραξη οικιακής ειρήνης σε δημόσιο χώρο” μας είπε η Δέσποινα Κωστοπούλου, μία από τις πέντε “κατηγορούμενες” αγωνίστριες. “Στη Βάσω Γκόβα έχουν απαγγείλει μια επιπλέον κατηγορία αυτή της απρόκλητης βαριάς σωματικής βλάβης σε αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας. Είναι για γέλια. 
\r\n
 
\r\n
Κανείς νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει τέτοιες κατηγορίες. Υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο που φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ίδιοι μας επιτέθηκαν. Ο αστυνομικός που μας κατηγορεί ότι του επιτεθήκαμε, έκανε σαν παλαβός εκείνη την ημέρα ψάχνοντας να βρει κόσμο να συλλάβει. Όπως μας δήλωσε ο ίδιος, όποιος έπεφτε στα χέρια του θα πλήρωνε για τη διαθεσιμότητα του αστυνομικού που είχε χτυπήσει τη συναδέλφισσα Φωτεινή με σιδερογροθιά. 
\r\n
 
\r\n
Δεν θα καταφέρουν και πολλά πράγματα. Εμείς καλούμε όλο τον κόσμο να είναι μαζί μας την Τετάρτη στη ΓΑΔΑ. Την περασμένη Τρίτη που μας είχαν ξανακαλέσει στην αστυνομική διεύθυνση, συνέχεια μας ρωτούσαν πόσοι συμπαραστάτες είναι κάτω και γιατί είναι εδώ. Φοβούνται γιατί εμείς έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Πρέπει για άλλη μια φορά να τους δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί κι ενωμένοι. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει”.
\r\n