Εργατικό κίνημα
Ιερωνυμάκης - INOX και Wind: Όχι στις απολύσεις

Η Eργατική Aλληλεγγύη μίλησε με τον Θανάση Αποστολόπουλο, απολυμένο από την εταιρία ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στις 18 Σεπτέμβρη στη Θήβα:

\r\n
\r\n
“Εδώ και δυόμιση μήνες είμαι απολυμένος από την Ιερωνυμάκης ΙΝΟΧ. Απολύθηκα καθαρά για συνδικαλιστικούς λόγους. Βέβαια η πρόφαση της εταιρίας ήταν ότι ήμουν κοστοβόρος, κάτι που δεν ισχύει αφού δεν ήμουν καν από τους ακριβοπληρωμένους εργαζόμενους. 
\r\n
 
\r\n
Το ζήτημα είναι το εξής: Εδώ και 4-5 περίπου χρόνια η συνδικαλιστική μου στάση, έδειχνε στην εταιρία ότι είμαι από τους ανθρώπους που όχι μόνο δεν αποδέχονται μείωση μισθού, όπως μας είχε επιβάλλει το 2011, αλλά ξεσήκωνα και τους εργαζόμενους για να συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, στο συνδικάτο κλπ. 
\r\n
 
\r\n
Το Μάιο του 2014, ήρθαν από την εργοδοσία με τελεσίγραφο ότι αν δεν υπογράψεις μείωση σταματάει και η συνεργασία μας. Φυσικά η απάντησή μου είναι ότι δεν υπογράφω και δεν πρόκειται μόνο για βιοποριστικό ζήτημα αλλά για καθαρά πολιτικούς και συνδικαλιστικούς λόγους.
\r\n
 
\r\n
Στις 18 Σεπτέμβρη εκδικάζεται η υπόθεσή μας στο δικαστήριο της Θήβας. Μαζεύονται υπογραφές συμπαράστασης και ψηφίσματα και υπάρχει πραγματικά μεγάλη διάθεση από τον κόσμο της εργασίας όχι μόνο στη Θήβα αλλά και στην Αθήνα και σε γειτονικές πόλεις”.
\r\n
\r\n
\r\n

Κάλεσμα για τη συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης, απευθύνει το σωματείων εργαζομένων στη Wind (ΠΑΣΕΤΙΜ), προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας των εργαζομένων για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 
\r\n
 
\r\n
Όπως καταγγέλλουν “τους τελευταίους μήνες η διοίκηση της Wind προχωρά σε μαζικές απολύσεις με τη μορφή εξαναγκασμού σε παραίτηση. Το σχέδιο είναι να προχωρήσει η εκκαθάριση του προσωπικού με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις, μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας των εργαζομένων, και παράλληλα να πλήξει τη δυναμική μας για διεκδίκηση ικανοποιητικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας”.
\r\n
Η σύσκεψη για τη συγκρότηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
\r\n