Εργατικό κίνημα
Διεθνής αλληλεγγύη στις καθαρίστριες

Διεθνή συμπαράσταση έχει ξεσηκώσει ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Κινητοποιήσεις συμπαράστασης λαμβάνουν χώρα σε μια σειρά πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως στη Βαλένθια στις 22/9, στο Άμστερνταμ στις 28/9, ενώ ήδη συγκεντρώσεις και πικετοφορίες έχουν πραγματοποιηθεί σε Παρίσι και Λονδίνο. 

\r\n
\r\n
Φορείς, συνδικάτα και προσωπικότητες συμπαραστέκονται στον αγώνα των 595 καθαριστριών όπως ο διάσημος αριστερός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, ο οποίος τους έστειλε μήνυμα συμπαράστασης: 
\r\n
 
\r\n
“Έμαθα από φίλους στην Αγγλία για την υπόθεσή σας. Τι ιστορία! Μας εμπνέει η δύναμη και η αποφασιστικότητά σας να αγωνιστείτε για τις δουλειές σας με αξιοπρεπείς μισθούς. Έχουμε κι εδώ πολλές υποθέσεις σαν τη δική σας, είμαι βέβαιος πως το γνωρίζετε. Η συνεχής πίεση για ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών μας καταστρέφει τις υπηρεσίες και φέρνει φτώχεια και ανασφάλεια στους εργαζόμενους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μεγάλες εταιρίες, που υποστηρίζονται από τους πολιτικούς, είναι τρομεροί εχθροί. Όμως, είστε κι εσείς τρομερές!” 
\r\n
\r\n

Καμπάνια

\r\n
\r\n
Στα πλαίσια της καμπάνιας για να γίνει ευρύτερα γνωστός ο αγώνας τους, λίγες μέρες πριν τη δίκη στον Άρειο Πάγο, αντιπροσωπεία 32 καθαριστριών από τις 15 μέχρι τις 17/9 βρέθηκαν στην ευρωβουλή στο Στρασβούργο, όπου πραγματοποίησαν επαφές με συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς καθώς και με ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.
\r\n
 
\r\n
Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/9 στη ΓΑΔΑ, όπου 5 καθαρίστριες είχαν κληθεί να απολογηθούν για ανυπόστατες κατηγορίες. “Στο δρόμο εδώ κι ένα χρόνο – ποτέ δεν φοβηθήκαμε ασπίδα κι αστυνόμο” ήταν το σύνθημα με το οποίο τις υποδέχτηκαν οι αλληλέγγυοι διαδηλωτές. “Είμαστε εδώ κι ένα χρόνο στο δρόμο και μας κατηγορούν για πράγματα που δεν έχουμε κάνει. Χτυπηθήκαμε, δεν χτυπήσαμε αστυνομικούς όπως μας κατηγορούν” δήλωσε βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ η αγωνιζόμενη καθαρίστρια Ευαγγελία Αλεξάκη και συνέχισε η συνάδελφός της Δήμητρα Μανώλη “Αν νόμιζαν ότι έτσι θα κάμψουν την αγωνιστικότητα των καθαριστριών είναι γελασμένοι. Είμαστε εδώ όρθιες και δεν πρόκειται να λυγίσουμε”.
\r\n