Πολιτική
Οικονομική εξόρμηση - Στηρίξτε την εφημερίδα που σας στηρίζει

Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι πραγματικά αυτό που λέει ο τίτλος της. Μια εφημερίδα που έχει σταθεί στο πλευρό όλων των εργαζόμενων, των απολυμένων, των ανέργων. Έχει στηρίξει τους αγώνες και έχει δώσει δύναμη στους εργαζόμενους να συνεχίσουν τη σύγκρουση με τα μνημόνια και την κυβέρνησή τους. Έχει βγάλει από τις σελίδες της τη φωνή όσων δεν έχουν πρόσβαση στα καθεστωτικά ΜΜΕ, έχει πει την αλήθεια.

\r\n
\r\n
Εμείς, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, συνεχίζουμε εδώ και 15 μήνες τον αγώνα για ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ακριβώς γιατί έχουμε κερδίσει την αλληλεγγύη όλους αυτούς τους μήνες από χιλιάδες αλληλέγγυους, από όλη την κοινωνία. Η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη μας στηρίζει με συνέπεια όλο αυτό το διάστημα.
\r\n
Εμείς σαν αγωνιζόμενοι της ΕΡΤ, στηρίζουμε την οικονομική της εξόρμηση και καλούμε κάθε εργαζόμενο να κάνει το ίδιο.
\r\n
 
\r\n
Γαβρίλος Κασιμάτης, γραμματέας ΠΟΣΠΕΡΤ
\r\n

Εδώ και χρόνια, η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, παράλληλα με τη δράση των Ταγμάτων Εφόδου, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το δικαστικό μηχανισμό για να τρομοκρατήσει ή να εξουδετερώσει το αντιφασιστικό κίνημα. Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές απόπειρες αυτού του είδους, στράφηκε εναντίον της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, επιχειρώντας να φιμώσει μια από τις συνεπέστερες (και …παλιότερες) αντιφασιστικές φωνές. Είχε βέβαια επί χρόνια φροντίσει να επιτεθεί με όλα της τα κλασικά όπλα (μαχαίρια, ρόπαλα) στους αγωνιστές που εκφράζονται από την Εργατική Αλληλεγγύη, αλλά μηνύοντας την εφημερίδα έδειξε ότι αισθάνεται τόσο ισχυρή, ώστε να υποδύεται η ίδια …το θύμα.
\r\n
 
\r\n
Εξάλλου είναι αυτό που κάνει και σήμερα, εξαπολύοντας από τον Κορυδαλλό μηνύσεις και αγωγές σε όσους τολμούν να αποκαλύψουν την αλήθεια για τη δολοφονική της δράση. Χάρη στη συμπαράσταση ενός ευρύτατου αντιφασιστικού μετώπου, στο οποίο συμμετείχα ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη, η μήνυση αυτή κατέρρευσε στο δικαστήριο. Αυτή την έμπρακτη συμπαράσταση ζητά σήμερα η Εργατική Αλληλεγγύη, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα της. Και ασφαλώς την αξίζει.
\r\n
 
\r\n
Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος
\r\n

Οι καθαρίστριες δίνουμε μια σκληρή μάχη πάνω από ένα χρόνο, που μας έχει αλλάξει κι εμάς τις ίδιες. Πριν από τον αγώνα είμασταν διαφορετικοί άνθρωποι, στο τρέξιμο για την καθημερινή δουλειά, τα προβλήματα στο σπίτι και μέχρι εκεί. Όμως αυτό που κάνουμε εδώ κι ένα χρόνο μας άνοιξε τα μάτια, μας άνοιξε τους ορίζοντες. Γνωρίσαμε πράγματα, ανθρώπους, ιδέες, εφημερίδες σαν την Εργατική Αλληλεγγύη που, για να μην λέω ψέμματα, αγνοούσαμε πιο πριν. Και πάνω απ’ όλα γνωρίσαμε την αλληλεγγύη χιλιάδων εργαζόμενων και ανέργων που μας κράτησε κι εμάς ζωντανές τόσους μήνες. 
\r\n
 
\r\n
Κατά τη γνώμη μου έχουμε νικήσει όποια εξέλιξη κι αν έχει ο αγώνας μας, αλλά συνεχίζουμε μέχρι τέλους γιατί θέλουμε να δείξουμε σε όλη την κοινωνία ότι οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα και μπορούν να νικάνε. Γι’ αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε να είμαστε στους δρόμους και να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους όσους γνωρίσαμε.
\r\n
 
\r\n
Η Εργατική Αλληλεγγύη ήταν μαζί μας σε όλες τις στιγμές και στις «χαρούμενες»,  όταν κερδίζαμε μια δίκη για παράδειγμα, αλλά και στις «κακές» όταν μας πήγαιναν στη ΓΑΔΑ. Σκέφτομαι ότι είναι η εφημερίδα που θα διαβάζω πίνοντας τον καφέ μου το πρωί, γιατί μπορώ να μαθαίνω τα πάντα για τους αγώνες ακόμη και για αυτούς που δεν θα μπορώ να πηγαίνω αυτοπροσώπως. Καλώ κάθε εργαζόμενο να στηρίξει την Εργατική Αλληλεγγύη οικονομικά για να συνεχίσει αυτήν τη δουλειά που κάνει.
\r\n
Καλούμε όλους στις 23 Σεπτέμβρη στον Άρειο Πάγο στη δίκη μας, γιατί η νίκη η δική μας θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους.
\r\n
 
\r\n
Φωτεινή Νικηταρά, καθαρίστρια Υπουργείου Οικονομικών
\r\n