Συμμαχία Ενωμένης Αριστεράς

Η πλατφόρμα της ΣΕΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υποστηρίξει καμιά κυβέρνηση που θα αναλάβει να υλοποιήσει τη διάσωση των τραπεζιτών. «Είμαστε αντίθετοι στις ‘διασώσεις’ των κυβερνήσεων και στις πολιτικές ισοπέδωσης που το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν την κρίση χειρότερη. Στις εκλογές επιδιώκουμε να παράσχουμε μια πραγματικά εναλλακτική λύση απέναντι στα κόμματα του κατεστημένου, αλλά και στο Εργατικό Κόμμα και το Σιν Φέιν, κόμματα που επίσης αποδέχονται την καπιταλιστική αγορά και αρνούνται να αποκλείσουν την συνεργασία τους με τα κόμματα της Δεξιάς. Μια πιθανή συγκυβέρνηση Εργατικού Κόμματος με το Φίνε Γκελ δεν θα είναι ριζικά διαφορετική από τη σημερινή κυβέρνηση.»

Τα έξι πρώτα κύρια σημεία της διακήρυξης είναι: να σταματήσει η διάσωση των τραπεζών και των μεγαλοεργολάβων,να φορολογηθούν οι πλούσιοι, να προστατευθούν όλες οι θέσεις εργασίας και να μην απολυθεί κανείς, να παρθούν πίσω οι περικοπές και να προστατευτούν οι δημόσιες υπηρεσίες. Φορολογήστε τους άπληστους, όχι αυτούς που έχουν ανάγκη, ισότητα για όλους ενάντια σε κάθε είδους ρατσιστικές διακρίσεις και στοχοποίηση των μεταναστών, προστασία του περιβάλλοντος ενάντια στα σχέδια των εργολάβων.

Το έβδομο και τελευταίο σημείο έχει τίτλο: «Να χτίσουμε μια πραγματική εναλλακτική λύση στην Ιρλανδία και στην Ευρώπη» και επισημαίνει ότι:

«Η δημιουργία της Συμμαχίας της Ενωμένης Αριστεράς είναι κομμάτι μιας διαδικασίας που εξελίσσεται στην Ευρώπη και διεθνώς για την ανάπτυξη κινημάτων και οργανώσεων που παλεύουν ενάντια στις αντεργατικές επιθέσεις, τις επιθέσεις στους ανέργους και τους φτωχούς, με όραμα μια διαφορετική κοινωνία.

Είμαστε αντίθετοι στις επιβολές της ΕΕ και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της που περιορίζουν τις δημόσιες δαπάνες και προωθούν τη λιτότητα. Η πολιτική περιορισμού των δημόσιων δαπανών ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΕ θα καταστρέψει θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει σε εξαθλίωση τους εργάτες, τους ανέργους και τους φτωχούς. Δεν δημιούργησαν οι εργάτες το χρέος και δεν πρέπει να το πληρώσουν.

Αλληλεγγύη

Είμαστε αποφασισμένοι να οικοδομήσουμε την αλληλεγγύη με τους εργάτες σε όλη την Ευρώπη ώστε να σφυρηλατήσουμε μια νέα κατεύθυνση που βάζει τις ανάγκες των εργατών και των ανέργων πάνω από την απληστία των σπεκουλαδόρων και των κερδοσκόπων.

Σημαντικό και αναγκαίο βήμα σ’αυτήν την κατεύθυνση είναι να ξαναχτίσουμε τα συνδικάτα και να βάλουμε σε κίνηση τη δύναμη των εργατών μέσα από μαζική δράση. Η λογική των «κοινωνικών εταίρων» άφησε τους εργάτες ανυπεράσπιστους και οδήγησε σε μαζική μεταφορά πλούτου από τους εργάτες προς την εργοδοσία και γι’αυτό πρέπει να καταργηθεί.

Οι εκλεγμένοι μας βουλευτές θα δώσουν όλη τους την υποστήριξη στα συνδικάτα και τους εργάτες που αντιστέκονται στη Συμφωνία του Κρόουκ Παρκ (μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων) και θα χρησιμοποιήσουν την παρουσία τους στη Βουλή για να αναδείξουν τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν τους απλούς εργαζόμενους.»