Εργατικό κίνημα
Καταγγελία κατά του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλόννησου

Καταγγελία κατά του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλόννησου έχουν βγάλει τα ναυτεργατικά σωματεία καθώς «δεν εφαρμόζει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της κατηγορίας που είναι νηολογημένο το πλοίο, για τα μέλη του πληρώματος του Ε/Γ -Επιστημονικών Εφαρμογών «ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ» ΝΣ 05, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση ορισμένου χρόνου».
\r\n
 
\r\n
Οι ναυτεργάτες βρίσκονται από την 1η Σεπτέμβρη σε επίσχεση εργασίας αφού «δεν αμείβονται όπως απαιτείται με βάση τη ΣΣΕ για Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κοχ, αντίθετα ενώ οι κρατήσεις τους γίνονται με βάση τη ΣΣΕ, ο μισθός που τους καταβάλλεται είναι με βάση το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου». 
\r\n
 
\r\n
Σε επίσχεση εργασίας βρίσκεται και ο ΠλοίαρχοςΓ΄, Χουσεΐν-Χατζηγεωργίου Χαμάντα-Ευάγγελος σύμφωνα με καταγγελία που έστειλε στην Εργατική Αλληλεγγύη. Ανάμεσα σε άλλα καταγγέλλει ότι παρόλο που είχε βγει πρώτος σε μόρια, μετά την προκήρυξη των θέσεων εργασίας έγινε προσπάθεια να μην προσληφθεί, ότι μετά από πιέσεις αναγκάζεται να δουλεύει σε άλλα σκάφη του ίδιου φορέα, ενώ ο Φορέας του χρωστά δεδουλευμένα (μισθός, επιδόματα, άδειες που ανέρχονται σε πάνω από 2500 χιλιάδες ευρώ).