Εργατικό κίνημα
Σύσκεψη συντονισμού και κλιμάκωσης

Συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 8/10

Ανοιχτή σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων, οργανώνουν την Πέμπτη 16/10, ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες και το δίκτυο εργαζομένων στους ΟΤΑ, “Σκουπιδιάρα”. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ, στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη. 

\r\n
\r\n
Η κυβέρνηση τα έχει βρει σκούρα με την εφαρμογή της αξιολόγησης η οποία έχει μπλοκαριστεί από την αντίσταση των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα. Επανέρχεται προσπαθώντας να απολύσει χιλιάδες πρώην συμβασιούχους που με αγώνες κέρδισαν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά πριν μια δεκαετία. Δεν παραιτείται από την προσπάθεια να επιβάλλει τα μέτρα αφού με την εφαρμογή της αξιολόγησης αλλά κυρίως με τον επανέλεγχο των συμβάσεων γεμίζει η δεξαμενή των απολύσεων που χρειάζεται.
\r\n
 
\r\n
Η συγκυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα για 6.500 απολύσεις μέχρι τον Δεκέμβρη. Γι’ αυτό απειλούν με προσφυγές στη δικαιοσύνη, όσες δημοτικές αρχές επιμείνουν στην άρνηση. Η μάχη δεν μπορεί να μείνει στα χέρια των δημοτικών συμβουλίων. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Χαλανδρίου όπου με απόφαση από της ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώνεται η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το μη επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου και τη μη εφαρμογή της αξιολόγησης.
\r\n
 
\r\n
Για το σταμάτημα της επίθεσης επιβάλλεται η ενιαία και συντονισμένη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων. Η επίθεση του Μητσοτάκη στοχεύει σε απολύσεις χιλιάδων σε μια σειρά δημόσιες υπηρεσίες, οδηγόντας τες ουσιαστικά στη διάλυση. Γι\' αυτό και το κάλεσμα του Συντονισμού δεν περιορίζεται στους εργαζόμενους των δήμων, αλλά όλου του δημοσίου. Δημοτικοί σύμβουλοι κι εκπρόσωποι τοπικών σχημάτων της αριστεράς έχουν επίσης δηλώσει ότι θα συμμετέχουν.
\r\n
 
\r\n
Ήδη σειρά εξορμήσεων σε εργατικούς χώρους και γειτονιές πραγματοποιούνται από εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο Συντονισμό, για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής στη σύσκεψη.
\r\n
 
\r\n
“Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε την αξιολόγηση, αλλά είναι ώρα για το παραπάνω βήμα” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη, ο Κώστας Μεγαγιάννης, εργαζόμενος στο δήμο Αγ.Παρασκευής. “Ο Μπαλασόπουλος μπορεί να απειλεί το Μητσοτάκη για νέο \'93, θυμίζοντας τους απεργιακούς αγώνες που γκρέμισαν τον πατέρα του. Οι απειλές όμως δεν αρκούν. Χρειάζεται απεργιακή κλιμάκωση για να σταματήσουμε τις απολύσεις είτε αυτές έρχονται με την αξιολόγηση, είτε με τον επανέλεγχο των συμβάσεων. Πάμε να οργανώσουμε από τα κάτω αυτή την κλιμάκωση. Γι\' αυτό το λόγο καλούμε τους εργαζόμενους στους δήμους αλλά και όλο το δημόσιο να συμμετέχουν στη σύσκεψη, για να συντονιστούμε καλύτερα και να οργανωθούμε πιο αποτελεσματικά”.
\r\n