Αντιφασιστικό κίνημα
Αστυνομική “σκούπα” στο συσσίτιο του Δήμου

• Την Τρίτη 21 Οκτώβρη, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ αποφάσισε να «ελέγξει» ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά του συσσιτίου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αστέγων του Δήμου Αθήνας με προκλητικό και «τσαμπουκαλίδικο» τρόπο.

\r\n
\r\n
Οπως κατήγγειλε η Ιωάννα Σωκελιάδου αφού προσήγαγαν ένα μετανάστη που δεν είχε χαρτιά μαζί του, η ίδια λογομάχησε με τον αστυνομικό που της ζητούσε τα χαρτιά της και για να μην χάσει τη σειρά της, του έδωσε όλο το τσαντάκι της και του είπε «εγώ μπαίνω μέσα για να πάρω τη μερίδα μου». Ένας δεύτερος αστυνομικός την έβριζε με χυδαίο τρόπο. Στάθηκε άτυχος διότι λίγα λεπτά μετά παραβίασε το κόκκινο φανάρι και χτύπησε σε διερχόμενο ταξί στην οδό Πειραιώς…
\r\n
 
\r\n
Η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας να καταδικάσει και να εμποδίσει τέτοιου είδους πρακτικές από την ΕΛ.ΑΣ.
\r\n
 
\r\n
• Την Πέμπτη 30 Οκτώβρη δικάζεται στο Μονομελές Πλημ/κείο (κτίριο 2, Ευελπίδων) ο νεοναζί βουλευτής της Χ.Α Κουκούτσης με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση.
\r\n
 
\r\n
Στις 24 Αυγούστου του 2012 ο Κουκούτσης είχε επιτεθεί στο προαύλιο χώρο της Βουλής εναντίον αντιπροσωπείας της Πακιστανικής Κοινότητας, της ΚΕΕΡΦΑ και της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου που κατέθεταν ψήφισμα της μεγάλης αντιρατσιστικής συγκέντρωσης που γινόταν την ίδια ώρα. Ο Κουκούτσης αφού επιτέθηκε με αισχρές βρισιές, δύο μέρες αργότερα στις 26/8/12, σε δελτίο τύπου του πολιτικού του γραφείου “ισχυρίστηκε και διέδωσε ότι «ο βουλευτής της Χ.Α Δ. Κουκούτσης πέταξε με τις κλωτσιές από το ελληνικό κοινοβούλιο τον εμπρηστή και όχι μόνο της Μαρφίν, αρχηγό της Ανταρσίας Κωνσταντίνου»”!
\r\n
\r\n
 
\r\n
\r\n
• Πρόκληση αποτελεί η πέμπτη κατά σειρά αναβολή της δίκης των εργοδοτών και βασανιστών του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.
\r\n
 
\r\n
Πρόκειται για τον εργάτη που αφού βασανίστηκε άγρια βρέθηκε αλυσοδεμένος στη Σαλαμίνα το 2012. Παρά το αντίθετο αίτημα των δικηγόρων, η δίκη αναβλήθηκε ξανά για τον Μάρτιο 2015, λόγω «έλλειψης διερμηνέα», ενώ οι δράστες εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
\r\n
 
\r\n
• «Παραμένοντας πιστός στις αρχές μου για καμία διευκόλυνση στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και στην παράταξή του στο Δήμο της Αθήνας, της οποίας επικεφαλής είναι ο έγκλειστος στο Κορυδαλλό Κασιδιάρης, είμαι αντίθετος σε κάθε συμμετοχή της παράταξης αυτής σε διαπαραταξιακές επιτροπές. Πολύ περισσότερο βέβαια αν το επιτρέψει η πλειοψηφία, δεν μπορώ να συμμετέχω...» δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. 
\r\n
 
\r\n
Όπως κατήγγειλε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο «ούτε για λάθoς να μηv συμπεριληφθεί ξανά νεoναζί σύμβoυλoς σε διαπαραταξιακές επιτρoπές τoυ Δήμoυ Αθήvας. Ο νoώv νoείτω. Μoυ ήρθε ένα χαρτί για τo Απoτεφρωτήριo, τo oπoίo είχε μέσα τoν φυλακισμένo νεoναζί. Λάθoς ήταν, έφυγε αυτό τo όνoμα. 70 χρόνια μετά τo Άoυσβιτς είναι ανατριχιαστικό να βλέπεις νεoναζί σε διαπαραταξιακές επιτρoπές για τo oτιδήπoτε. Πόσο μάλλoν για ένα απoτεφρωτήριo…»
\r\n