Εργατικό κίνημα
Eκπαιδευτικοί: Eκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Την Τετάρτη 5 Νοέμβρη γίνονται πανελλαδικά οι εκλογές για τα κεντρικά και περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια δασκάλων και καθηγητών. Την περίοδο που φουντώνει η επίθεση στην Παιδεία, το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και σε αυτές τις εκλογές θα αποτελέσει βοήθεια για το πανεκπαιδευτικό κίνημα, ενάντια στο υπουργείο και την κυβέρνηση.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Το δίκτυο εκπαιδευτικών “Η τάξη μας” συμμετέχει και στηρίζει το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων και τους συντρόφους,
\r\n
\r\n
 
\r\n
\r\n
Για τη Δευτεροβάθμια:
\r\n
Γκαρανέ Κωνσταντίνα ΚΥΣΔΕ- Α’ ΠΥΣΔΕ
\r\n
Κατσούλη Αθανασία Α’ ΠΥΣΔΕ
\r\n
Μανουράς Στέργιος Α’ ΠΥΣΔΕ
\r\n
Πανίδου Σταυρούλα Α’ ΠΥΣΔΕ
\r\n
Πανταζόπουλος Διονύσης ΚΥΣΔΕ- Α’ ΠΥΣΔΕ
\r\n
Κιντή Θεοδώρα ΚΥΣΔΕ
\r\n
Κοκκόλης Λεωνίδας ΚΥΣΔΕ
\r\n
Ανδρέου Μαρία ΚΥΣΔΕ
\r\n
\r\n
 
\r\n
\r\n
Για την Πρωτοβάθμια:
\r\n
Αθανασούλα Ανθή Α’ Αθήνας
\r\n
Θάνος Γιάννης Χανιά
\r\n
Καλύβας Κώστας Χανιά
\r\n
Λαδά Χριστίνα Μεσσηνία
\r\n
Μαλανδράκη Βασιλεία Χανιά
\r\n
Μπαλλή Χαρίκλεια Πέλλα
\r\n
Παπαμηνά Μαργαρίτα Χανιά
\r\n
Ρίζος Σεραφείμ Χανιά
\r\n
Τσαλτάμπαση Αικατερίνη Χανιά
\r\n
\r\n
 
\r\n
\r\n
“Στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στην εκπαίδευση, οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις συμμετέχουμε χωρίς αυταπάτες για το ρόλο αυτών των οργάνων. Δεν έχουμε ως σκοπό την συνδιαχείριση της κυβερνητικής πολιτικής αλλά την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των καθηγητών, των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
\r\n
Παλεύουμε να μην περάσει η αξιολόγηση, που είναι εργαλείο για απολύσεις και αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στα σχολεία.
\r\n
Τα όπλα μας είναι τα μαζικά και μαχητικά σωματεία, οι γενικές συνελεύσεις κάθε ΕΛΜΕ, όπου με συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες οργανώνουμε τους απεργιακούς αγώνες μας.
\r\n
Η στήριξη και η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων μας στέλνει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ”.
\r\n
Ντίνα Γκαρανέ, υποψήφια ΚΥΣΔΕ και Α’ ΠΥΣΔΕ Αττικής
\r\n
\r\n
 
\r\n
\r\n
“Στα ΚΥΣΠΕ - ΠΥΣΠΕ ξέρουμε πως βρίσκονται υπάλληλοι διορισμένοι των υπουργείων και των τοπικών διευθύνσεών του καθορίζοντας τους συσχετισμούς. Παρ’ όλα αυτά οι εκλογές αυτές έχουν τεράστια σημασία. Για το αν στους δασκάλους θα επικρατήσει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της συνδιαλλαγής με το υπουργείο και της αποδοχής των πολιτικών του, ή ο μαχητικός συνδικαλισμός της σύγκρουσης με τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό, ακόμα και στα υπηρεσιακά συμβούλια. 
\r\n
Είναι η σύγκρουση με τις πολιτικές της αξιολόγησης, των συγχωνεύσεων και κλεισιμάτων σχολείων, των μηδενικών διορισμών, της αυθαιρεσίας των μετακινήσεων και του αυταρχισμού. Δε μπορούν να την κάνουν οι εκπρόσωποι ενός συνδικαλισμού που όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε πλάτες στο υπουργείο. Αντίθετα, οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις, τα σχήματα που στηρίζουν και οι συνδικαλιστές τους, έχουν κινηθεί σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής με αυτές. Και γι’αυτό χρειάζεται να βρούνε τη στήριξη της ζωντανής εκπαίδευσης. Η αλλαγή των συσχετισμών στον κλάδο, είναι και αυτή ένα βήμα στην κατεύθυνση ανατροπής της κυβέρνησης των μνημονίων, της φτώχιας, του ρατσισμού και του πολέμου. Την ίδια στιγμή που τα πανεπιστήμια βγάζουν την εκπαίδευση ξανά στο δρόμο, μετά την περσινή μάχη της αξιολόγησης, είναι ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα και των δικών μας αγώνων και να συντονιστούμε με τους φοιτητές, τους μαθητές και τους εργαζόμενους σε όλες τις βαθμίδες.”
\r\n
Σεραφείμ Ρίζος, υποψήφιος ΚΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ Χανίων
\r\n