Αντιρατσιστικό κίνημα
Δίκη Αμυγδαλέζας

Συνεχίστηκε την Παρασκευή 7 Νοέμβρη στο Β΄ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δίκη των 65 μεταναστών της Αμυγδαλέζας, οι οποίοι είχαν εξεγερθεί στις 10 Αυγούστου 2013 αντιδρώντας στις άθλιες συνθήκες και την παράταση της κράτησής τους. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 18/11.
\r\n
\r\n
 
\r\n
Οι μετανάστες που κρατούνταν επί ένα 18μηνο στην Αμυγδαλέζα χωρίς να έχουν κάνει τίποτα, απλά και μόνο επειδή δεν είχαν χαρτιά, δικάζονται γιατί αντέδρασαν στον βασανισμό τους από τους ανθρωποφύλακες της Αμυγδαλέζας και τώρα αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, «κακουργηματικού» χαρακτήρα, όπως της στάσης κρατουμένων, του εμπρησμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και άλλες.
\r\n
 
\r\n
Την Παρασκευή 7/11 εξετάστηκαν δύο αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι υπέπεσαν σε τραγικές αντιφάσεις στην κατάθεσή τους, αναδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι πρόκειται για στημένο κατηγορητήριο. Όπως έχουν καταγγείλει δημόσια (σε συνέντευξη τύπου της ΚΕΕΡΦΑ 31/10) μετανάστες κρατούμενοι, αναγκάζονται να ζουν μέσα σε κοντέινερ με 50 βαθμούς θερμοκρασία και να υπόκεινται σε βασανισμούς. Στις 10 Αυγούστου του 2013 δέχτηκαν επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα, εισβολές στα κοντέινερ, όπου τους έσερναν με τη βία έξω σε βαθμό που τους έσπασαν τα χέρια.
\r\n
\r\n

“Αθώοι” οι λιμενικοί

\r\n
\r\n
Εντωμεταξύ αθώοι κρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Πενταμελές Αναθεωρητικό Δικαστήριο Αθήνας στις 6/11, οι δύο λιμενικοί υπάλληλοι, που δικάζονταν σε δεύτερο βαθμό για βασανιστήρια σε βάρος Μαροκινού αιτούντος άσυλο το καλοκαίρι του 2007 πάνω σε πλοίο του Λιμενικού στη Χίο. Οι δύο λιμενικοί που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινές έξι και τριών ετών, είχαν προσπαθήσει να προκαλέσουν ασφυξία με βύθισμα του κεφαλιού σε κουβά με νερό και με χρήση σακούλας σε βάρος του πρόσφυγα, αμέσως μετά την είσοδό του στην Ελλάδα και κατά τη μεταφορά του στο λιμάνι της Χίου.
\r\n
 
\r\n
Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της Αυγής « Η κατάθεση του θύματος κράτησε δύο ώρες χωρίς διακοπή, σε ένα κλίμα που θύμιζε εξέταση κατηγορουμένου για ειδεχθές έγκλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καταγγέλλων κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να απαντήσει στην ερώτηση του εισαγγελέα για τα κίνητρα της πράξης των κατηγορουμένων: \"γιατί τους εκνευρίσατε;\".
\r\n
 
\r\n
Η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με την Ένωση Μεταναστών Εργατών και την Πακιστανική Κοινότητα, συνεχίζει και ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, τον αγώνα για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για ανοιχτά σύνορα και νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, δικαίωση για τα θύματα της Μανωλάδας, της Αµυγδαλέζας, και του Φαρµακονησίου και για να τελειώνουμε µε την κυβέρνηση που βασανίζει και δολοφονεί στο όνομα του ρατσισμού. 
\r\n