Φοιτητικό κίνημα
ΤΕΙ Αθήνας: Είναι ο ευεργέτης μου... μεγάλος;

Μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη βρεθήκαμε οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας τη Δευτέρα 10 Νοέμβρη το πρωί όταν πήγαμε στη σχολή μας. Μέσα στο Σαββατοκύριακο συντάχθηκε και κυκλοφόρησε από τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, Περικλή Λύτρα, σχέδιο πρότασης χορηγικής εκστρατείας. 
\r\n
\r\n
 
\r\n
Μέσα στο δεκασέλιδο κείμενο παρουσιάζονται οι δυνατότητες που θα παρέχονται στους ιδιώτες επενδυτές του Ιδρύματος. Μάλιστα υπάρχουν και διαβαθμίσεις του τίτλου που θα απολαμβάνει ο κάθε χορηγός. Από απλούς φίλους και υποστηρικτές μέχρι το “Μεγάλο Ευεργέτη”, που σημαίνει πως όποιος δωρίζει πάνω από μόλις 1 εκατομμύριο ευρώ, θα ανακηρύσσεται επίτιμος καθηγητής, θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα αμφιθέατρά μας για να κάνει σεμινάρια και ό, τι άλλο θέλει, ενώ θα μπορεί να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει στις διαλέξεις ως επισκέπτης καθηγητής. 
\r\n
\r\n

Διάλυση

\r\n
\r\n
Προωθείται στην πραγματικότητα η διάλυση του ΤΕΙ και το πέρασμά του στα χέρια των επιχειρήσεων και τις ορέξεις τους. Ισχύει πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια η χρηματοδότηση για τη σχολή μου έχει πέσει από τα 40 εκατομμύρια, μόλις στα 8.
\r\n
 
\r\n
Η ανταπόκρισή μας σε αυτά τα σχέδια, ήταν άμεση. Μέσα σε λιγότερο από δυο ώρες, οργανώσαμε συνέλευση στη σχολή μου, αποφασίζοντας να προχωρήσουμε σε κατάληψη και κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 13 Νοέμβρη. Να συμμετέχουμε μαζικά στο τριήμερο και την πορεία του Πολυτεχνείου και να καλέσουμε σε νέα συνέλευση δυο μέρες μετά με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην τους περάσει. Θα είμαστε παρόντες στη Γενική Απεργία στις 27 του μήνα. Στα υπόλοιπα τμήματα του ΤΕΙ προγραμματίζονται συνελεύσεις μέσα στη βδομάδα για να κινηθούμε συντονισμένα και να συνδεθούμε με τους μαθητές της περιοχής.
\r\n
 
\r\n
Ο αντιπρόεδρος άθελά του, κατάφερε με αυτή την πρωτοβουλία κάτι θεαματικό. Να ενώσει την αριστερά απέναντι στον κοινό κίνδυνο. Έτσι θα συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε μέχρι να νικήσουμε.
\r\n
Διοτίμα Χριστοπούλου, Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
\r\n