Πολιτική
Ινδία: Προγράμματα μαζικών στειρώσεων!

Οκτώ γυναίκες πέθαναν και 64 τραυματίστηκαν στις 11 Νοεμβρίου σε ιατρικό κέντρο της Ινδίας, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την πόλη Ραϊπούρ κατά τη διάρκεια εφαρμογής κυβερνητικού προγράμματος μαζικών στειρώσεων. 

\r\n
\r\n
Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής, 83 γυναίκες χειρουργήθηκαν μόλις σε έξι ώρες από έναν και μόνο γιατρό στο ιατρικό κέντρο. Λίγες ώρες αργότερα εμφάνισαν χαμηλή πίεση, εμετούς και άλλα συμπτώματα σηπτικού σοκ, αφού ο χειρούργος δεν είχε αποστειρώσει τα εργαλεία του.
\r\n
 
\r\n
Οι καμπάνιες στείρωσης χρηματοδοτούνται από το κράτος, που προσφέρει δώρα, από αυτοκίνητα μέχρι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές στα ζευγάρια που δέχονται να στειρωθούν. Περίπου το 1/3 των γυναικών παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων. Η τακτική αυτή ξεκίνησε το 1952 αλλά εξαπλώθηκε από το 1970 και μετά.
\r\n
 
\r\n
Μέσα σε δύο χρόνια 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι στειρώθηκαν, άνδρες και γυναίκες. Πέρυσι, οι αρχές κρατιδίου στην ανατολική Ινδία δέχθηκαν σφοδρές επικρίσεις μετά την μετάδοση εικόνων με αναίσθητες γυναίκες σε αγρό έπειτα από επιχείρηση μαζικής στείρωσης σε τοπικό νοσοκομείο, όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα νοσηλείας μεγάλου αριθμού ασθενών.
\r\n
\r\n

Ανάπτυξη

\r\n
\r\n
Η ινδική οικονομία θεωρείται σήμερα από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως, με αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 6,5%.
\r\n
 
\r\n
Αλλά οι προτεραιότητες του καπιταλισμού δεν καλύπτουν τις ανθρώπινες ανάγκες: χιλιάδες γυναίκες αναγκάζονται να στειρωθούν, προκειμένου να μην γίνει η Ινδία η πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο ως το 2028, όπως λένε οι ειδικοί.
\r\n
 
\r\n
Ίσως δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη ότι οι μεγαλύτεροι βιαστές των γυναικών είναι οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.
\r\n