Διεθνή
Συλλαλητήριο κατά Λεπέν στη Λυών

Aντιφασιστικές-αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις οργανώνονται στις 29-30 Νοέμβρη στη Λυόν, ενάντια στο συνέδριο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν που γίνεται εκείνες τις μέρες στην πόλη.

\r\n
\r\n
Το Σάββατο 29 Νοέμβρη στις 2μμ θα ξεκινήσει διαδήλωση από το 7ο διαμέρισμα που θα καταλήξει με συναυλία στο κέντρο ενώ την Κυριακή 30 Νοέμβρη από τις 10 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο 8ο διαμέρισμα που θα κλείσουν με ολομέλεια για τις προοπτικές δράσης απέναντι στην άκρα δεξιά.
\r\n
 
\r\n
Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται από την Κίνηση κατά της ανόδου της Ακροδεξιάς στη Γαλλία CONEX, και έχουν την υποστήριξη δεκάδων συλλογικοτήτων, σωματείων και κομμάτων που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και από άλλες πόλεις με πούλμαν.
\r\n
 
\r\n
Αναμένεται επίσης να υπάρχει συμμετοχή από διεθνείς αντιπροσωπείες προκειμένου ο συντονισμός να έχει πανευρωπαϊκή διάσταση. 
\r\n
Στην ίδια την Λυόν στην κινητοποίηση καλούν ανάμεσα σε άλλους το ATTACK, το SOS Racisme, το NPA, το Κομμουνιστικό και Σοσιαλιστικό Κόμμα, οργανώσεις ομοφυλοφίλων και Ρομά, σωματεία, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον πολιτισμό κ.α.
\r\n
 
\r\n
«Η επιτυχία αυτής της κινητοποίησης ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό θα είναι κλειδί για τη συνέχεια. Θα είναι ένα ξεκίνημα για μια γενικότερη αντεπίθεση» λέει ο Ντενί Γκοντάρ από την Conex, που είχε απευθύνει κάλεσμα στην κινητοποίηση και από την Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στην Αθήνα, στο Ρουφ στις 11-12 Οκτώβρη».
\r\n