Εργατικό κίνημα
48ωρη απεργία στα Πανεπιστήμια

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ στη Γενική Απεργία 27/11

Με 48ωρη απεργία στις 17 και 18/12, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ). 

\r\n
\r\n
Οι διοικητικοί των πανεπιστημίων, οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους στη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προκήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής κινητοποίησης στις 17/12, κλιμακώνουν με αυτό τον τρόπο τη μάχη ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις που έχουν γονατίσει τη λειτουργία των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 
\r\n

Απόλυση

\r\n
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: “η συγκυβέρνηση προχωράει τις διαδικασίες για την απόλυση 260 εργαζομένων από το ΕΚΠΑ και συνολικά 440 από 8 ΑΕΙ. Η διακοπή της μισθοδοσίας όσων έμειναν εκτός κινητικότητας, έχει αρχίσει από το καλοκαίρι και προχωράει σταδιακά με τη λήξη του 8μήνου διαθεσιμότητας για κάθε κλάδο” και συνεχίζουν “Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις πρέπει να ενταθεί ΤΩΡΑ. Κάθε επιχείρηση καθυστέρησής του, καλλιέργειας εφησυχασμού, επιλογής ατομικών «λύσεων», διάσπασης των εργαζομένων σε διαθέσιμους και μη, σε κατηγορίες διαθέσιμων, σε εκείνους που επιστρέφουν μέσω κινητικότητας κι εκείνους που μένουν εκτός, λειτουργεί υπέρ της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής των απολύσεων. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας, την εξαθλίωση και τη λεηλασία της ζωής μας”.
\r\n
 
\r\n
Συγκεντρώσεις για την περιφρούρηση της απεργίας θα πραγματοποιηθούν στην Ιατρική, την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και άλλα σημεία. 
\r\n