Εργατικό κίνημα
Wind: Επιτυχημένη απεργία

Οι εργαζόμενοι της Wind στη Γενική Απεργία 27/11

Μαζική συμμετοχή είχε η απεργία των εργαζομένων στη Wind την Πέμπτη 11/12, διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. 

\r\n
\r\n
Απεργιακές συγκεντρώσεις – περιφρουρήσεις έγιναν στα κτίρια της Wind στη Λ.Αθηνών και στο Μαρούσι ενώ παρεμβάσεις έγιναν την ίδια μέρα και σε καταστήματα της εταιρίας στα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη.
\r\n

Εμπόδια

\r\n
Οι απεργοί ξεπέρασαν με επιτυχία τα εμπόδια που, όπως καταγγέλλουν, πήγε να στήσει η εργοδοσία. Τα εμπόδια είχαν να κάνουν από τη μια με την προσπάθεια να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός κι από την άλλη, με αποστολή μαζικών sms, να αποτρέψει τους εργαζόμενους από το να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
\r\n
 
\r\n
Οι εργαζόμενοι με τη βοήθεια συμπαραστατών συνέχισαν και τις επόμενες ημέρες τις δράσεις τους, με παρεμβάσεις έξω από κατάστημα Wind στην Αργυρούπολη, στο Περιστέρι ενάντια στη “Λευκή Νύχτα” και στην Ερμού στην κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
\r\n
 
\r\n
Την Τρίτη 16/12, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη βρισκόταν στο τυπογραφείο, οι εργαζόμενοι της Wind, πραγματοποιούσαν νέα στάση εργασίας και γενική συνέλευση, για να συζητήσουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.
\r\n