Ο αγώνας στο ΒΗΜΑ

Η διεύθυνση του Οργανισμού Λαμπράκη βρίσκεται σε αναδίπλωση και προετοιμάζει την επόμενη κίνησή της γιατί αυτή που διάλεξε την περασμένη Τετάρτη δεν της φτούρησε.

Σκόνταψε πάνω σε όλο το δημοσιογραφικό δυναμικό του Βήματος που σύσσωμο μετά την ανακοίνωση των πρώτων απολύσεων άφησε τα γραφεία του και ακολούθησε το κάλεσμα του εκπροσώπου των εργαζομένων σε Γενική Συνέλευση.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε και το εντυπωσιακό ήταν πως παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε, σχεδόν κανείς εργαζόμενος δεν ανέβηκε στο γραφείο του. Περίμεναν όλοι έξω από το κτίριο την έλευση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και την απόφασή του για το πώς θα απαντήσουν στο νέο μπαράζ των απολύσεων στον ΔΟΛ.

Ο Σόμπολος και τα υπόλοιπα μέλη ήρθαν και βρήκαν τον κόσμο στο πεζοδρόμιο να ζητά απεργία. Ανακοίνωσε την απόφαση για 48ωρη απεργία την Πέμπτη και Παρασκευή 2 και 3 Δεκέμβρη, στην οποία όμως δεν συμπεριλαμβάνονταν τα Νέα και ξεκινούσε από την επομένη στις εννιά το πρωί.

Το εντυπωσιακό ήταν πως οι εργαζόμενοι αφού κατήγγειλαν το σωματείο για ψήφιση απεργιών που δεν διασφαλίζουν ότι δεν θα εξελιχθούν σε φιάσκο δεν επέστρεψε στις δουλειές του αλλά παρέμεινε στο πεζοδρόμιο έξω από τον Οργανισμό, με την απόφαση ότι βρίσκεται σε διαρκή γενική συνέλευση μέχρι το πρωί που θα ξεκινούσε η απεργία.

Εγινε σαφές ότι οι εργαζόμενοι δεν επέστρεφαν στα γραφεία τους με ανακοινωμένες απολύσεις. Η διάθεσή τους αυτή έγινε ξεκάθαρη και στη Διεύθυνση.

Σε λιγότερο από μία ώρα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχωρούσε από τον ΔΟΛ ανακοινώνοντας ανάκληση της 48ωρης απεργίας μετά από δέσμευση της διεύθυνσης του Βήματος ότι δεν θα επιδώσει τις απολύσεις και ότι θα διαπραγματευτεί με το σωματείο για τις επόμενες κινήσεις της.