Αντιφασιστικό κίνημα
Συνεχίζεται η καμπάνια ΚΕΕΡΦΑ

Οι σύντροφοι στο Νέο Ηράκλειο, Σάββατο 20/12

Με επιτυχία συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις της ΚΕΕΡΦΑ στις γειτονιές το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Δεκέμβρη. Η καμπάνια για να οριστεί άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής και να μπουν ισόβια οι δολοφόνοι της βρήκε μεγάλη ανταπόκριση σε όλα τα σημεία όπου οργανώθηκαν δράσεις.

\r\n
\r\n
“Η ΚΕΕΡΦΑ Εξαρχείων οργάνωσε παρέμβαση στη λαϊκή στην Καλλιδρομίου”, μας μεταφέρει η Έβελιν. “Είχαμε μεγάλη παρουσία από συντρόφους και η ντουντούκα μας βοήθησε να φωνάζουμε συνθήματα. Ενημερώναμε τον κόσμο και συζητούσαμε το γιατί πρέπει να γίνει η δίκη άμεσα αξιοποιώντας το ισχυρότερο κατηγορητήριο για να καταδικαστούν σε ισόβια. Άνοιξε συζήτηση γύρω από την ισλαμοφοβία αλλά και το ρόλο του αντιρατσιστικού κινήματος των εργαζομένων και της νεολαίας. Μιλήσαμε με πολύ κόσμο και είδαμε ότι ο κόσμος υπέγραφε στην καμπάνια μας με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από άλλες φορές. Συγκεντρώσαμε 36 υπογραφές, 8 άνθρωποι ενίσχυσαν αγοράζοντας το ημερολόγιό μας για το 2015 και μαζέψαμε άλλα 13 ευρώ ενίσχυση”.
\r\n

Έχουμε την δύναμη

\r\n
Ο Μπενσόν, μαθητής από τον Πειραιά, μας είπε: “Στην εξόρμηση που οργανώσαμε μοιράζαμε την προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ και ζητούσαμε από τον κόσμο να υπογράψει την καμπάνια μας. Υπήρχε κόσμος που σταματούσε αλλά φοβόταν να υπογράψει.
\r\n
 
\r\n
Αντιστρέψαμε το κλίμα δίνοντας επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε, ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει τη δύναμη και το να είσαι οργανωμένος βοηθά. Για μένα το σημαντικότερο είναι ότι φάνηκε πως ο κόσμος έχει καταλάβει πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα αλλά μια μαφία. Και δεν πιστεύω πως θα ξαναπάει κόσμος προς τα εκεί”.
\r\n
 
\r\n
Στο σταθμό του μετρό στα Σεπόλια βγήκε να μοιράσει η ΚΕΕΡΦΑ Κεραμεικού. “Είχαμε στήσει τραπεζάκι με σημαίες και αφίσες της καμπάνιας”, μας λέει ο Παντελής. “Συνδέαμε το ότι η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει και ότι χρειάζεται μαζί της να πάρει και τους νεοναζί. Δε θέλουμε σε καμιά περίπτωση οι φασίστες να είναι αντιπολίτευση μετά τις εκλογές. Στην περιοχή μας η Χρυσή Αυγή κατέγραψε μεγάλα ποσοστά στις εκλογές. Όμως αυτή η εικόνα δεν υπάρχει στη γειτονιά. Ο κόσμος ήταν χαρούμενος που μας έβλεπε, πέρναγε κόσμος που μας έλεγε «σας ξέρουμε» και χαμογελούσε. Στην ομάδα μας υπήρχαν και σύντροφοι μετανάστες και αυτό άρεσε στον κόσμο, κανένας περαστικός δεν είχε πρόβλημα, το αντίθετο. Η γειτονιά μας είναι αντιφασιστική και γι’αυτό λέμε να καθιερώσουμε την εξόρμησή μας στο μετρό.”
\r\n
 
\r\n
“Στον ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου στήσαμε τη μικροφωνική μας το Σάββατο”, μας μεταφέρει η Μαρία. “Λόγω της ημέρας κυκλοφορούσε πολύς κόσμος που κατεβαίνοντας από το τρένο, στεκόταν να δει τι λέμε και ερχόταν από μόνος του να ρωτήσει, να συζητήσει και να υπογράψει στα κείμενά μας. Υπήρχε και αρκετός κόσμος που μας ξέρει ήδη καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε ανοιχτά στον κόσμο της γειτονιάς. Κάναμε γύρα και στα μαγαζιά που ήταν ανοιχτά και πιάναμε κουβέντα. Μαζέψαμε 20 ευρώ ενίσχυση. Παλιότερα περνούσε κόσμος που έλεγε, θα το σκεφτώ να υπογράψω, τώρα ήταν πολύ πιο εύκολο. Χρειάζεται να οργανώσουμε τέτοιες παρεμβάσεις και αλλού.”
\r\n
 
\r\n
“Στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου μαζευτήκαμε πολλοί σύντροφοι πιάνοντας έτσι όλη την έκταση του πεζόδρομου”, μας είπε η Μαριλένα. “Κάτσαμε πάνω από τρεις ώρες, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι και μιλήσαμε με πάρα πολύ κόσμο.”
\r\n
“Στην Πάτρα συνδέσαμε την ανατροπή της κυβέρνησης με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ότι πάνε χέρι χέρι”, δήλωσε στην ΕΑ η Ράνια. “Τους απομονώσαμε στο δρόμο, χρειάζεται και στα δικαστήρια”.
\r\n
 
\r\n
Στη Φιλαδέλφεια, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, οι ομάδες της ΚΕΕΡΦΑ έκαναν το ίδιο. Το επόμενο διάστημα χρειάζεται να κλιμακώσουμε κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο κόσμο στην αντιφασιστική δράση. Για να στείλουμε ισόβια τους Μιχαλολιάκους και την υπόλοιπη συμμορία.
\r\n