Εργατικό κίνημα
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες του “Ιανού”

Σε διαδήλωση την Πέμπτη 8/1, στις 6μμ, στο Πνευματικό Κέντρο (Σόλωνος και Ασκληπιού) και συγκέντρωση στην Ευελπίδων την Παρασκευή 9/1, στις 9πμ, καλεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, με αφορμή τη βίαιη καταστολή της απεργιακής κινητοποίησης έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός, την περασμένη Κυριακή.

\r\n
\r\n
Η απεργιακή συγκέντρωση εκείνης της ημέρας, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, δέχτηκε τη βάναυση επίθεση των ΜΑΤ με ξύλο, χημικά και συλλήψεις συνδικαλιστών αλλά κι απλών περαστικών.
\r\n
 
\r\n
“Οι συγκεκριμένες πρακτικές και πράξεις δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της Wind, ο αναπληρωτής γεν. γραμματέας του οποίου, βρέθηκε ανάμεσα στους συλληφθέντες. “Θα είμαστε εδώ και θα διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις την αξιοπρέπειά μας. Η αλληλεγγύη, που ήταν πάλι ιδιαίτερα αισθητή αυτές τις ημέρες, είναι το όπλο μας. Καλούμε τους συναδέλφους μας στη Wind και σωματεία εργαζομένων, συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες να αντισταθούν στις προσπάθειες εργοδοτών και κράτους για την καταστολή των αγώνων και την περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών μας συνθηκών. Σας καλούμε να σταθείτε εμπράκτως αλληλέγγυοι στους 7 συλληφθέντες της απεργιακής κινητοποίησης της Κυριακής 28/12. Εκτός από ψηφίσματα, ζητάμε από σωματεία, ομοσπονδίες & εργατικά κέντρα να κινηθούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τη στήριξη των συλληφθέντων. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 7/1, ώρα 5μμ το Σωματείο μας θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο κτίριο της Λ. Αθηνών ώστε να αποφασιστεί απεργία την ημέρα του δικαστηρίου στις 9/1”. 
\r\n