Εργατικό κίνημα
Οδηγοί ΕΛΤΑ: Δεν πέρασε η ιδιωτικοποίηση

Νικηφόρα κρίνει την απεργία που πραγματοποίησε, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οδηγών – Τεχνιτών ΕΛΤΑ, από την Τετάρτη 7/1 μέχρι και την Κυριακή 11/1. 

\r\n
\r\n
Οι απεργοί αντιστέκονταν στην προσπάθεια της διοίκησης των ΕΛΤΑ, να εκχωρήσει τα δρομολόγια που χρηματοδοτούν τα ταχυδρομεία, σε ιδιώτες. Τελικά, μπροστά στην απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τουλάχιστον για τις επόμενες 5 ημέρες και παρά το γεγονός ότι προσέφυγε στα δικαστήρια για να τους κάμψει, η διοίκηση αποφάσισε να κάνει πίσω, αναστέλλοντας την ιδιωτικοποίηση και καλώντας τους εργαζόμενους σε διαπραγμάτευση.
\r\n
 
\r\n
“Ύστερα από μια πλήρως επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση τεσσάρων ημερών, με την συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία, αφού δεν υπήρξε ούτε ένας οδηγός απεργοσπάστης,  ο βασικός στόχος της απεργίας επετεύχθη. Με αυτή μας την κινητοποίηση αποδείξαμε για μια ακόμη φορά πως, όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια, που για κάποιους άλλους μπορεί να φαίνονται αξεπέραστα. Πετύχαμε μια πρώτη πολύ σημαντική νίκη, όμως για να κερδίσουμε τον πόλεμο πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος, την ίδια αγωνιστικότητα, μα προπάντων σφυρηλατώντας ακόμη περισσότερο την ενότητά μας. Σας καλούμε να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση, γιατί οι κίνδυνοι δεν εξαλείφτηκαν και συνεχίζουν να καραδοκούν” τονίζει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.
\r\n