Εργατικό κίνημα
Άγιος Σάββας: Όχι στις “φιέστες”

Την Παρασκευή 16/1 τα θρασίμια της συγκυβερνήσης στις 14:00 “εγκαινιάζουν” το κέντρο ημερήσιας νοσηλείας (πρώην 6ο ΙΚΑ) παράρτημα του Αγίου Σάββα, στην Aσωπίου.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Πρόκειται για μία θλιβερή και άθλια προεκλογική φιέστα που στήνουν οι ακροδεξιοί υπουργοί Γεωργιάδης και Βορίδης μπας και σωθούν εκλογικά από το μαύρο που τους επιφυλάσσει ο κόσμος. Είναι πρόκληση και κοροϊδία για τους εργαζόμενους, τους καρκινοπαθείς και όλη τη κοινωνία, αυτοί που διάλυσαν τα νοσοκομεία, που κλείσανε το πρώην 6ο ογκολογικό ΙΚΑ απο το 2011, να το “εγκαινιάζουν” χωρίς προσωπικό. Τρία χρόνια τώρα, το προσωπικό και των 2 νοσοκομείων μειώθηκε κατά 40% λόγω συνταξιοδοτησεων, ενώ η προσέλευση ασθενών αυξήθηκε πάνω από 30%.
\r\n
 
\r\n
Προφανώς ετοιμάζουν το έδαφος για ιδιωτική λειτουργία αυτού του φιλέτου. Ο σύλλογος εργαζομένων του Αγίου Σάββα άμεσα καλεί τους εργαζόμενους σε στάση εργασιας την Παρασκευη 1μμ με 3μμ και σε συγκέντρωση στις 1:30μμ στο χώρο των εγκαινίων. Απευθύνουμε κάλεσμα σε ολους τους Συλλόγους καρκινοπαθών, την αριστερά και τοπικές συλλογικότητες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση των νοσοκομείων. Απαιτούμε χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις και πλήρη επαναλειτουργία των νοσοκομείων και των δομών που κλείσανε. Να ανοίξουμε το δρόμο για να πάρουμε πίσω όσα μας άρπαξαν με τους αγώνες μας.
\r\n
 
\r\n
Κώστας Καταραχιάς, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείο Αγ.Σάββας 
\r\n