Αντιφασιστικό κίνημα
Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες

Μέσα στην προεκλογική περίοδο ξεκίνησε η καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για την οργάνωση της 21 Μάρτη, παγκόσμιας ημέρας κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Εκείνο το Σάββατο θα γίνουν διαδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και την Πάτρα. 

\r\n
\r\n
Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε μία σειρά από πόλεις της Ευρώπης, στο Λονδίνο, τη Σκωτία, την Ουαλία, τη Βαρκελώνη, το Παρίσι, την Κοπεγχάγη. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Ελλάδα και τη διεθνή αντιφασιστική συνάντηση που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ στις 11-12 Οκτώβρη στο γήπεδο του Ρουφ, με τη συμμετοχή μίας σειράς αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος από πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου συμφωνήθηκε ότι χρειάζεται ένα πανευρωπαϊκό κίνημα ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι σε όλη την Ευρώπη. Έτσι μία σειρά αντιφασιστικές κινήσεις σε μία σειρά πόλεις καλούν δράσεις, που θα κορυφωθούν σε συντονισμένα συλλαλητήρια, την ίδια μέρα στις 21 Μάρτη 2015.
\r\n

Ισλαμοφοβία

\r\n
Η έξαρση του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη, μετά την επίθεση στο Σαρλί Εμπντό, μετατρέπει την 21 Μάρτη ως ένα κρίσιμο σταθμό που θα καθορίσει τη δυνατότητα του αντιφασιστικού κινήματος να μην αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι, να μην αφήσει το δηλητήριο του ρατσισμού να διαχωρήσει και να διασπάσει το εργατικό κίνημα σε μουσουλμάνους και μη, σε μετανάστες και ντόπιους.
\r\n
 
\r\n
Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η εκστρατεία ισλαμοφοβίας που φτάνει μέχρι στο σημείο οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Βελγίου να βγάζουν το στρατό στους δρόμους. Μάλιστα στο Βέλγιο η αστυνομία έφτασε να δολοφονήσει δυο άτομα εν ψυχρώ μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, κατηγορώντας τους σαν τρομοκράτες. Αυτή η ρατσιστική, δολοφονική εκστρατεία ισλαμοφοβίας θυμίζει την περίοδο του αντισημιτισμού της δεκαετίας του ’30.
\r\n
 
\r\n
“Η 21η Μάρτη είναι μέρα για να συντονίσουμε τη δράση μας σε όλη την Ευρώπη, όπου η φασιστική άκρα δεξιά σηκώνει κεφάλι για να στρέψει τη δυσαρέσκεια από τις πολιτικές λιτότητας των κυβερνήσεων της ΕΕ προς την μαύρη αντίδραση, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία. Θέλουν να διασώσουν το χρεοκοπημένο σύστημά τους, ενοχοποιώντας για την κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια τους μετανάστες. Στο μεσοπόλεμο ο Χίτλερ μετέτρεπε τους εβραίους σε αποδιοπομπαίους τράγους στοχεύοντας στη διάλυση των συνδικάτων και της αριστεράς. Τώρα οι φασίστες οργανώνουν ρατσιστικές ισλαμοφοβικές παρελάσεις σε ευρωπαϊκές χώρες, την ώρα που ΗΠΑ και ΕΕ ξεκινάνε νέες επεμβάσεις στη Συρία και το Ιράκ. Στοχοποιούν όλους τους μουσουλμάνους ως «τζιχαντιστές του ISIS», της δύναμης που θεριεύουν οι επεμβάσεις τους”, αναφέρει η προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ. 
\r\n
 
\r\n
“Βαδίζουμε προς τις εκλογές της 25ης Γενάρη με την ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στη φυλακή. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της έκρηξης του αντιφασιστικού κινήματος που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ανάγκασε τη συγκυβέρνηση Σαμαρά να διακόψει την ασυλία που παρείχε η αστυνομία και η δικαιοσύνη στην δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής που κρατούσε χρόνια. Δεν εφησυχάζουμε αλλά οργανώνουμε από τώρα τη διεθνή μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 21 Μάρτη”.
\r\n
 
\r\n

στην Αυστρία

\r\n
\r\n
\r\n
Στις 25 Νοέμβρη τα αυστριακά δικαστήρια καταδίκασαν την εφημερίδα της αριστερής οργάνωσης Linkswende, (\"Στροφή προς τα αριστερά\") σε πρόστιμο 1.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση του Χάιντς Κρίστιαν Στράχε. Ο Στράχε είναι ο Μιχαλολιάκος της Αυστρίας, ο φύρερ του FP, του φασιστικού \"Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας\".
\r\n
 
\r\n
Ο Στράχε μήνυσε τους συντρόφους για μια αφίσα που τον έδειχνε δίπλα στον Άντρες Μπρέιβικ, τον νεοναζί μανιακό δολοφόνο της Νορβηγίας που σκότωσε τον Ιούλη του 2011 με δυο τρομοκρατικές επιθέσεις σχεδόν 80 άτομα -στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά. \"Διαφορετικά πρόσωπα - το ίδιο μίσος\" έγραφε από πάνω η αφίσα, ενώ κάτω υπήρχε το γνωστό αντιφασιστικό σήμα, ένας αγκυλωτός σταυρός που πετιέται στα σκουπίδια.
\r\n
 
\r\n
Οι σύντροφοι προσκόμισαν μια ολόκληρη σειρά από αποδείξεις στο δικαστήριο που δικαιολογούσαν απόλυτα τους ισχυρισμούς τους. Ο δικαστής, δυστυχώς, τα πέταξε κυριολεκτικά στα σκουπίδια: δεν τους επέτρεψε ούτε καν να τα παρουσιάσουν. Το δικαστήριο δεν μπήκε στον κόπο να εξετάσει αν ο βίος και η πολιτεία του Στράχε δικαιολογούν την παρομοίωσή του με τον Μπρέιβικ: η παρομοίωση ενός πολιτικού με έναν φασίστα δολοφόνο είναι συκοφαντία. Τελεία και παύλα.
\r\n
Οι σύντροφοι δεν είναι διατεθειμένοι, όμως, να εγκαταλείψουν τη μάχη -ούτε στο δικαστικό επίπεδο. Έκαναν έφεση στην απόφαση. Στο εφετείο θα διεκδικήσουν να παρουσιάσουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι το FP είναι φασιστικό κόμμα και ο ηγέτης του ένας Μπρέιβικ με κοστούμι και γραβάτα.
\r\n
 
\r\n
Η Αυστρία έχει καταδικαστεί ήδη πολλές φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προκλητικά φιλική στάση του δικαστικού συστήματος απέναντι στους πολιτικούς. Ο Στράχε, γράφει η Linkswende, προσπαθεί να φιμώσει το αντιφασιστικό κίνημα κάνοντας, μέσα από μηνύσεις και πρόστιμα, πολύ \"ακριβή υπόθεση\" την αποκάλυψη του πραγματικού του, νεοναζιστικού, προσώπου. Οι σύντροφοι έχουν απευθύνει έκκληση στο κίνημα να τους στηρίξει οικονομικά στη μάχη αυτή με τους φασίστες.
\r\n
 
\r\n
Σωτήρης Κοντογιάννης
\r\n

\r\n
 
\r\n
\r\n

στη Δανία

\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη στην Κοπεγχάγη διοργανώνει το αντιφασιστικό κίνημα της Δανίας, αναδεικνύοντας την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού σαν ένα κρίσιμο σταθμό ενάντια στην ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και την άνοδο της ακροδεξιάς, όπως το Λαϊκό Κόμμα.
\r\n
 
\r\n
Αντιπροσωπεία από τη Δανία είχε συμμετάσχει στην Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ τον περασμένο Οκτώβρη στο Ρούφ. 
\r\n
 
\r\n
«Το κάλεσμα που κάναμε πέρσι από εδώ ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό είχε τεράστια σημασία. Πέρσι, χρησιμοποιήσαμε τις 22 Μάρτη για να ανοίξουμε την δράση μας σε πανεθνικό επίπεδο» είχε τονίσει στην ομιλία της η Κριστίν Μπέργκεν από τη Δανία και το δίκτυο Racismefri By. «Η 22 Μ είχε μεγάλη επιτυχία, συγκεντρωθήκαμε 1.000 άτομα στην Κοπεγχάγη και ξανά πάνω από 1.200 όταν βαδίσαμε στους δρόμους και οι ναζί δεν κατάφεραν να κάνουν συγκέντρωση στο κοινοβούλιο. Θα συμμετέχουμε ξανά φέτος στις 21 Μάρτη».
\r\n
 
\r\n
Οι φασίστες είναι ακόμα μικροί και απομονωμένοι, αλλά η άνοδος των φασιστών στην Ευρώπη και της ισλαμοφοβίας στην χώρα, τους δίνει κουράγιο. Οι επόμενες εκλογές για το κοινοβούλιο είναι σε ένα χρόνο και θα μετατραπούν σε διαμάχη για τον ρατσισμό.
\r\n
Δυστυχώς η Αριστερά, η Κοκκινο-πράσινη Συμμαχία, δεν αντιμετωπίζει τον ρατσισμό. Λένε ότι οι ισλαμιστές είναι ο μεγαλύτερος φασιστικός κίνδυνος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Οι ισλαμοφοβικές ιδέες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε. Χρειάζεται να σηκώσουμε το γάντι ενάντια στην ισλαμοφοβία και τα ψέματα της άρχουσας τάξης».
\r\n

\r\n
 
\r\n
\r\n

Συνέντευξη ΚΕΕΡΦΑ

\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
Αντιρατσιστική Διαμαρτυρία-Συνέντευξη Τύπου καλεί η ΚΕΕΡΦΑ την Πέμπτη 22 Γενάρη στις 4μμ Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους, με στόχο να ακουστεί η φωνή των μεταναστών και των προσφύγων προβάλλοντας τα αιτήματά τους.
\r\n
 
\r\n
Θα συμμετέχουν μετανάστες πρώην έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μετανάστες από τη Μανωλάδα, εργαζόμενοι της Γενικής Ανακύκλωσης, μετανάστες δεύτερης γενιάς.
\r\n