Πολιτική
Η νέα κυβέρνηση: Παιδεία - Πόση συνέχεια και πόση ρήξη;

Μεγάλες αλλαγές στην Εκπαίδευση αλλά από του χρόνου και ύστερα από διάλογο για να μη διαταραχτεί η σχολική χρονιά, ήταν η εξαγγελία του νέου υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου.

\r\n
\r\n
“Η δική μας κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση ρήξης και ανατροπής”, είπε, “Δεν υπάρχει, όμως, απόλυτη ρήξη, η ρήξη ταυτίζεται σε έναν βαθμό με τη συνέχεια. Το θέμα της Παιδείας είναι τεράστιο, δεν φταίει μόνο η απερχόμενη κυβέρνηση για τα προβλήματα. Η Παιδεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ευκαιριακά. Θέλουμε να προχωρήσουμε σε βαθιές αλλαγές. Αλλά οι αλλαγές απαιτούν χρόνο αν όχι
\r\n
χρόνια”. 
\r\n
 
\r\n
Τα περισσότερα από όσα εξήγγειλαν ο νέος υπουργός μαζί με τον αναληρωτή υπουργό Τάσο Κουράκη είναι αιτήματα που διαμόρφωσαν οι σκληροί αγώνες που δόθηκαν στο χώρο της Παιδείας από φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και διοικητικούς των πανεπιστημίων. Ανάμεσα σε αυτά είναι: Κατάργηση της “Τράπεζας θεμάτων”. Κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων στην Α\' και την Β’ Λυκείου. Κατάργηση του νόμου για τη διαγραφή των φοιτητών. Διευκόλυνση των μετεγγραφών. Επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας. Επαναπρόσληψη όλων των καθηγητών της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων που καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους. Επιστροφή των σχολικών φυλάκων στις θέσεις τους.
\r\n
 
\r\n
Νεολαίοι, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι θα χρειαστεί να συνεχίσουν από φέτος τους αγώνες τους για να επιβάλλουν όλη την ατζέντα των αιτημάτων τους για τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.
\r\n