Εργατικό κίνημα
Εκδηλώσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών: Δεν περιμένουμε, οργανώνουμε

Εκδηλώσεις του ΣΕΚ με θέμα τα αποτελέσματα των εκλογών έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε μια σειρά από πόλεις. Τις συζητήσεις σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 31 Γενάρη και την Κυριακή 1η Φλεβάρη αντίστοιχα άνοιξε εισηγητικά η Αργυρή Ερωτοκρίτου, ενώ στο Ρέθυμνο ομιλητής ήταν ο Σεραφείμ Ρίζος και στα Γιάννενα η Θένια Ασλανίδη.

\r\n
\r\n
\r\n
Στην Ξάνθη ο Νίκος εργαζόμενος στα ΚΤΕΟ μίλησε για την διεκδίκηση της υπογραφής συλλογικής σύμβασης, ανοίγοντας το ζήτημα των μεγάλων μαχών που είναι ανοιχτές στον ιδιωτικό τομέα. Ο Τζεμαλή εξήγησε πώς η αντιφασιστική δράση και το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη οδήγησε στη μείωση των ποσοστών της.
\r\n
 
\r\n
Από πολλούς ομιλητές σχολιάστηκε η αντίθεση ανάμεσα στα μεγάλα ποσοστά που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και 75% στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, και στη μεγάλη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στην μειονότητα η υπουργοποίηση Σγουρίδη και η συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. Στην συζήτηση τονίστηκε επίσης ότι θα συνεχιστεί η καμπάνια για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.
\r\n
\r\n

Μονόδρομος

\r\n
\r\n
Στην Αλεξανδρούπολη, πάνω από 20 σύντροφοι και συντρόφισσες συμμετείχαν στην συζήτηση, ανάμεσά τους εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί και φοιτητές. Ανάμεσα στα ζητήματα που άνοιξαν ήταν το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης, οι ομοιότητες και οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ το ‘81, αν ήταν μονόδρομος η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.
\r\n
 
\r\n
Ο Τάλεμπ, Παλαιστίνιος γιατρός έθεσε το ερώτημα “γιατί χαίρονται οι ΗΠΑ για την εκλογή του Τσίπρα”. Ο Γιάννης, νοσηλευτής,
\r\n
τόνισε ότι με τον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουμε μαζί τις μάχες.
\r\n
 
\r\n
“Το Σάββατο έγινε και στο Ρέθυμνο εκδήλωση για τα αποτελέσματα των εκλογών”, μας μεταφέρει η Μαριλήδα. “Όλοι οι αγωνιστές είναι χαρούμενοι που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε, αλλά θεωρούν ότι χρειάζεται να δώσουμε συνέχεια στις μάχες που είχαμε ξεκινήσει πριν τις εκλογές. Ένας στόχος είναι να συνεχίσουμε τη μάχη για να παρθεί πίσω το πολυνομοσχέδιο Διαμαντοπούλου και να δοθεί χρηματοδότηση στις σχολές μας που να καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες. 
\r\n
 
\r\n
Κάτι ακόμα που συζητήθηκε είναι η σημασία του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, με στόχο το 21/3 να είναι ακόμα μεγαλύτερο από πέρυσι. Σημαντική ήταν η παρατήρηση ενός συναγωνιστή ότι για να μπορέσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά χρειάζεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να είναι καθαρή στις θέσεις της, χωρίς να μειώνει το πρόγραμμά της για χάρη συνεργασιών”.  Η αντικαπιταλιστική προοπτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκε στο κέντρο της συζήτησης και στην εκδήλωση στα Γιάννενα.
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n

\r\n

Αθήνα

\r\n
\r\n
Πλούσια σε συμμετοχή, αλλά και σε συζήτηση ήταν η μετεκλογική εκδήλωση του ΣΕΚ στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Γενάρη στην αίθουσα Αντωνιάδου στην ΑΣΟΕΕ. 
\r\n
 
\r\n
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πάνος Γκαργκάνας που εκτίμησε τα εκλογικά αποτελέσματα σαν σαρωτική στροφή προς τα αριστερά τονίζοντας ότι η κυρίαρχη αντίθεση μέσα στο κίνημα θα είναι ανάμεσα στις προσδοκίες του κόσμου που ψήφισε την Αριστερά και την δεξιόστροφη πορεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. 
\r\n
 
\r\n
Κλείνοντας τόνισε τον κρίσιμο πολιτικό ρόλο που έχει παίξει η επαναστατική αριστερά μέσα στους αγώνες που μας έφτασαν ως εδώ, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρειάζεται να μεγαλώσει ανοίγοντας πλατιά μέσα στην κοινή δράση την αντικαπιταλιστική εναλλακτική λύση χωρίς να νερώνει το πρόγραμμά της. “Δεν θα πάμε για αντιπολίτευση καταγγελιών, θα πάμε για αντιπολίτευση κοινών αγώνων” τόνισε.
\r\n
 
\r\n
Την πλούσια συζήτηση άνοιξαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ και σχολικοί φύλακες. Ο Νάσος Μπράτσος από την ΕΡΤopen μίλησε για την πρωτοβουλία που υπάρχει σε εξέλιξη για γενική συνέλευση των εργαζομένων μέσα στο ραδιομέγαρο με στόχο να υπάρξει κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΣΥ, θέτοντας άμεση προτεραιότητα να ξεκινήσει ο κόσμος που έχει κρατήσει την ΕΡΤ όρθια να έχει μισθό και ασφάλιση, τώρα. Μιλώντας για την ανάγκη συνέχειας της ΕΡΤ των εργαζομένων τόνισε: “Υπάρχουν αποφάσεις όπως της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, που ζητάνε την επόμενη μέρα στην ΕΡΤ οι εργαζόμενοι να εκλέγουν τους αρχισυντάκτες, τους διευθυντές για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αυτοί να είναι ανακλητοί”.  
\r\n
\r\n

Καταλυτικός ρόλος

\r\n
\r\n
“Παίξαμε καταλυτικό ρόλο για να πέσει η μνημονιακή κυβέρνηση” είπε η Αγγελική Γιαννοπούλου από τους σχολικούς φύλακες, αναφερόμενη σε όλους τους κλάδους που βρέθηκαν στην πρωτοπορία του αγώνα. “Πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε γιατί αν δεν το κάνει θα έχει την τύχη των προηγούμενων” τόνισε, προσθέτοντας ότι “και να γυρίσουμε στη δουλειά, δεν θα σταματήσουμε να είμαστε στους δρόμους”.
\r\n
 
\r\n
Ο Λεωνίδας Κοντουδάκης, αγωνιστής της γενιάς των Λαμπράκηδων από τη Νίκαια, ανέφερε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε πολλές γειτονιές και χώρους εργασίας το ΣΕΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελούν πλέον ζωντανά κύτταρα, τονίζοντας το ρόλο της αντιφασιστικής δράσης της ΚΕΕΡΦΑ - “στη Νίκαια, στην καρδιά του θηρίου, παλέψαμε και νικήσαμε” τόνισε. 
\r\n
 
\r\n
Ο Γιάννης Σανιδάς, φοιτητής από την Φιλοσοφική τόνισε μιλώντας για τους χώρους εκπαίδευσης ότι “δεν είναι καιρός ούτε για σεχταρισμό, αλλά ούτε για προσαρμογή”, αλλά για οργάνωση του αγώνα. 
\r\n
 
\r\n
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο της αντιφασιστικής μέρας δράσης στις 21 Μάρτη όχι μόνο για να καταδικαστούν οι νεοναζί της Χ.Α αλλά και να αποκαλυφθούν όλες οι διασυνδέσεις που την κάλυπταν, αλλά και για να προχωρήσει η ιθαγένεια, η νομιμοποίηση των μεταναστών. 
\r\n
 
\r\n
Ο Χρίστος Αργύρης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που έχουν να παίξουν την επόμενη περίοδο τα συνδικάτα και οι επιτροπές βάσης μέσα στους χώρους δουλειάς για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν και ότι η αντικαπιταλιστική αριστερά θα πρέπει να βρεθεί στην καρδιά οργανώνοντας τις αντιστάσεις και προτείνοντας την δική της εναλλακτική.
\r\n
 
\r\n
Γιώργος Πίττας
\r\n
\r\n
\r\n

Θεσσαλονίκη

\r\n
\r\n
\r\n
Με μια πολύ ζωντανή συζήτηση και ενθουσιασμό για τη νέα περίοδο μετά τις εκλογές, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Εργατικής Αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 29/1 στην ΕΔΟΘ, με θέμα «Νέα καθήκοντα για το εργατικό κίνημα και την Αντικαπιταλιστική Αριστερά».
\r\n
 
\r\n
Την εισήγηση έκανε η Μαρία Στύλλου η οποία αναφέρθηκε στους μεγάλους αγώνες -και στον ρόλο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς ώστε αυτοί να ξεδιπλωθούν- που οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα στις 25/1. Μίλησε για το πώς προχωράμε από δω και μπρος για την υλοποίηση των αιτημάτων όλων των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και για τα καθήκοντα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις νέες συνθήκες, με φόντο την μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική κρίση της αστικής τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο, που ανοίγουν τεράστιες δυνατότητες για την συνολική ανατροπή. 
\r\n
 
\r\n
Στην συζήτηση που ακολούθησε για πάνω από 2 ώρες περίπου 15 σύντροφοι-ισσες πήραν το λόγο μιλώντας για τις εμπειρίες τους και τις προκλήσεις των επαναστατών από δω και μπρος. Ο Κώστας από την επιτροπή κατοίκων Τούμπας και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέφερε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο με την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μίλησε για την παρέμβαση της τοπικής επιτροπής κατοίκων στην ΔΕΗ της Τούμπας που έγινε την ίδια μέρα το πρωί, διεκδικώντας να μην κοπεί το ρεύμα σε μακροχρόνια άνεργο. Επίσης τόνισε την σημασία του εκλογικού ποσοστού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτές τις εκλογές και την ανάγκη να μεγαλώσουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραμένοντας συνεπείς στον ταξικό αγώνα.
\r\n
 
\r\n
Η Κατερίνα εργαζόμενη στο ψυχιατρείο είπε: «Θα μιλήσω σαν εργαζόμενη στο ΨΝΘ που πριν από 4 χρόνια ξεκινήσαμε τον αγώνα για να σώσουμε το νοσοκομείο. Οι αγώνες μας, μας φέρανε ως εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να τα πάρουμε όλα πίσω και να συνεχίσουμε ως τη νίκη, να διαγράψουμε το χρέος». Ο Κώστας Τ. τόνισε πως το άθροισμα των ποσοστών της αριστεράς που φτάνει το 43% είναι το αποτέλεσμα των αγώνων και καθορίστηκε από τις μάχες του κινήματος. Υπογράμμισε πως ενιαιομετωπικά με όλο τον κόσμο που διεκδικεί τις ανάγκες του η επαναστατική αριστερά οφείλει να κάνει σημαία της το πρόγραμμα της εργατικής τάξης και ενόψει της 21/3 να οργανώσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς. 
\r\n
 
\r\n
Ο Γιάννης Κ. αναφέρθηκε στις εμπειρίες των εξορμήσεων στους εργατικούς χώρους προεκλογικά και μίλησε για την λαχτάρα του κόσμου να πάρει πίσω τις κατακτήσεις που χάθηκαν το προηγούμενο διάστημα, γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. 
\r\n
 
\r\n
Ο Χάρης και η Τασούλα από την Ημαθία έβαλαν κάποια ερωτήματα τόσο για την διάθεση του κόσμου να συνεχίσει τον αγώνα στην επαρχία όσο και για την σύσταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη νέα περίοδο μέσα από την εκλογική συνεργασία με το ΜΑΡΣ. Ο Μάκης από τα Γιαννιτσά εργαζόμενος στο Υπουργείο Οικονομικών, υπενθύμισε την κλιμάκωση των αγώνων τα τελευταία χρόνια τόσο σε εργατικό όσο και σε αντιφασιστικό επίπεδο, σε Αλεξάνδρεια, Γιαννιτσά, Νάουσα και είπε πως μέσα από την Ομοσπονδία των εργαζομένων διεκδικούν την επαναπρόσληψη των καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών. 
\r\n
 
\r\n
Τέλος, η Φύλλια Π. μίλησε για το πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η αποφασιστικότητα και η στάση της αριστεράς με την νέα κυβέρνηση και συγκεκριμένα η επαναστατική αριστερά καθώς είναι η μόνη που μπορεί να συνδεθεί με τα αιτήματα της τάξης και να παλέψει ενιαιομετωπικά υλοποιώντας μαζί με την εργατική τάξη όλες τις διεκδικήσεις της. 
\r\n
 
\r\n
Αλεξάνδρα Σιαφάκα 
\r\n

\r\n
\r\n

Χανιά

\r\n
\r\n
Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τα αποτελέσματα των εκλογών. - Νέα καθήκοντα για το εργατικό κίνημα και την αντικαπιταλιστική αριστερά» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/1 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με ομιλητή τον Σεραφείμ Ρίζο, υποψήφιο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές.
\r\n
 
\r\n
Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΣΕΚ και ακολούθησε πλούσια συζήτηση από τους παρευρισκόμενους όπου κατατέθηκαν και αρκετοί προβληματισμοί για την επόμενη ημέρα. Η Μαρία, εργαζόμενη στον επισιτισμό, σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έλαβε κριτική ψήφο για να φύγει η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ παρατήρησε ότι υπάρχουν επιφυλάξεις για τη συνέχεια και με βάση την εμπειρία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το ’81 αφού δεν αρκούν οι συμβολισμοί.
\r\n
 
\r\n
Ο Βύρωνας, γιατρός στο Νοσοκομείο Χανίων, τόνισε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η κριτική που πρέπει να κάνουμε στον Καμμένο και ότι παράλληλα χρειάζεται να ξεσκεπάζουμε την κριτική από τα δεξιά για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ (πχ από Financial Times, Ποτάμι). Σημείωσε πως ο πολιτικός όρκος και η κατάθεση στεφάνου στην Καισαριανή ήταν σημαντικές κινήσεις γιατί δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια αλλά και ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και σε καίριες δράσεις. 
\r\n
 
\r\n
Ο Ευτύχης, εικαστικός, επισήμανε ότι το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο αποτελεί μια φενάκη και ότι η σύμβαση είναι που καθορίζει τις παρεμβάσεις των δανειστών και ότι εάν τα μνημόνια δεν καταργηθούν, όλες οι υποσχέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης θα είναι ένα παραμύθι. 
\r\n
 
\r\n
Ο Χρήστος, καθηγητής, σχολίασε τα χαμηλά ποσοστά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παρατήρησε ότι αυτό συνέβη εξαιτίας των εσωτερικών διαμαχών στο μέτωπο καθώς και της συνεργασίας με την ΜΑΡΣ και ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δείξουμε στην κυβέρνηση τον δρόμο της σύγκρουσης κι όχι της αναμονής. 
\r\n
 
\r\n
Επίσης, ο Χρήστος, γυμναστής, σχολίασε ότι χρειάζεται κοινή δράση χωρίς σεκταρισμούς ενώ επισήμανε ότι το δίπολο Αριστερά-Δεξιά εξηγεί καλύτερα τα ζητήματα και ότι είναι χρήσιμη η ανεξάρτητη δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να καθορίσει τις εξελίξεις.
\r\n
 
\r\n
Ειρηναίος Μαράκης
\r\n
\r\n

Πάτρα

\r\n
\r\n
«Την Δευτέρα αμέσως μετά τις εκλογές, ανακοινώθηκαν απολύσεις στο Πράκτικερ, τα αφεντικά δεν πρόκειται να σταματήσουν τις επιθέσεις τους επειδή άλλαξε η κυβέρνηση. Γι’ αυτό οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν.
\r\n
 
\r\n
Ταυτόχρονα η νέα κυβέρνηση προχωράει με γοργούς ρυθμούς σε υποχωρήσεις. Η απάντηση σε αυτά δεν είναι η καταγγελία, αλλά η οργάνωση των αγώνων και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ».
\r\n
 
\r\n
Αυτά τόνισε στην τοποθέτησή του ο Βασίλης, εμποροϋπάλληλος στην εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα, στο Εργατικό Κέντρο με θέμα τα αποτελέσματα των εκλογών το ΣΕΚ. Την συζήτηση άνοιξε ο Πέτρος Κωσταντίνου και ακολούθησε συζήτηση που τον λόγο πήραν αρκετοί ομιλητές.
\r\n
 
\r\n
Η Ράνια μίλησε για την σημασία που έχει μέσα στους χώρους της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στις σχολές να μην αφήσουμε να υπάρξει κλίμα επανάπαυσης, αλλά κινητοποίηση για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν.
\r\n
 
\r\n
Η Τόνια τόνισε την ανάγκη της συνέχειας της κοινής δράσης από τα κάτω με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, φέρνοντας το παράδειγμα της αντιρατσιστικής δράσης στην Μανωλάδα, για να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των μεταναστών και των προσφύγων.  
\r\n
\r\n
\r\n

\r\n

Κώστας Παπαδάκης: “Μπορούμε να καθορίσουμε το αύριο”

\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
Δώσαμε ακόμα μια μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες και ας μου επιτραπεί να το πω ότι την δώσαμε νικηφόρα. Καταφέραμε σε συνθήκες πόλωσης, όπου η αριστερή σάρωση κύρια πήγε προς στον ΣΥΡΙΖΑ, να διπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012. 
\r\n
 
\r\n
Είναι δίκαιο το παράπονο που ακούστηκε ότι είναι κρίμα πραγματικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα σε αυτές τις εκλογές. Ξέρουμε όμως πάρα πολύ καλά ότι η πραγματική δύναμη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολύ μεγαλύτερη στους κοινωνικούς χώρους. Η απήχησή της είναι μεγαλύτερη από ποτέ και έχει πλέον κατακτήσει αναγνωρισιμότητα στο πανελλήνιο. Και προεκλογικά έγινε σημείο αναφοράς, του ίδιου του Σαμαρά σαν εφιάλτης και του Τσίπρα σαν δέλεαρ στον κόσμο για να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ «που θα συνεργαστεί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ». 
\r\n
 
\r\n
Αυτήν την εικόνα πρέπει να κρατήσουμε, γιατί οι μάχες που έρχονται από εδώ και πέρα είναι πολύ πιο σημαντικές και μπορούν να είναι νικηφόρες. Συμπληρωματικά με την εκτίμηση της εισήγησης, θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:  Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ από τις εξαγγελίες των τριών πρώτων ημερών δείχνουν ότι νοιώθουν υπόλογοι απέναντι σε όλα αυτά τα κινήματα -στα οποία έχουμε συμβάλει και εμείς πάρα πολύ καθοριστικά και δεν τα χαρίζουμε ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σε κανένα άλλο. Νοιώθουν υπόλογοι απέναντι στον αγώνα των διαθέσιμων, των σχολικών φυλάκων, των εργαζόμενων της ΕΡΤ και στον αγώνα όλων των υπόλοιπων κλάδων, και εξαγγέλλουν αυτά που εξαγγέλλουν.
\r\n
\r\n

Χρέος

\r\n
\r\n
Το κρίσιμο ζήτημα που θα αναδειχτεί σε σχέση με όλα αυτά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι το πώς θα φερθεί ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο χρέος. Και θυμίζω και πάλι ότι δεν έχει παρά τρεις δυνατότητες: Η μια είναι να μπει σε «πρόγραμμα», όπως λέει ο Ντράγκι, άρα ένα νέο μνημόνιο, η δεύτερη να ψάξει στις «αγορές» να βρει λεφτά αλλά να πληρώσει με πολλαπλάσιο επιτόκιο και η τρίτη είναι να πειράξει τις καταθέσεις. Προφανώς προσανατολίζεται προς την πρώτη, αλλά δεν είναι εφικτό στα πλαίσια του προσανατολισμού αυτού να μπορέσει να ανταποκριθεί στις εξαγγελίες που κάνει σήμερα.
\r\n
 
\r\n
Αυτό που έχει σημασία δεν είναι ούτε η καταγγελία ούτε η αγωνία για να δικαιωθούμε και να πούμε εμείς σας τα λέγαμε. Είναι η από τα κάτω κίνηση της κοινωνίας για να μπορέσει τώρα που ακόμα είναι συσπειρωμένη και που πραγματικά νοιώθει την υπεροχή της νίκης, να κάνει αυτή τη νίκη πράξη. Γι’ αυτό έχει σημασία να ζυμωθεί από τα κάτω το αίτημα της διαγραφής του χρέους, η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ, η κρατικοποίηση των τραπεζών, ο εργατικός έλεγχος, η αποκατάσταση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και αυτά όλα να αρχίζουν να δημιουργούν ένα ρεύμα. 
\r\n
 
\r\n
Ένα σημείο ακόμα, για το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας που έρχεται. Στην παρούσα φάση μπορεί να εκλεγεί και με σχετική πλειοψηφία, ούτε καν με 151. Ποια δύναμη επιβάλλει στον ΣΥΡΙΖΑ να συζητάει προτάσεις για Καραμανλή και Αβραμόπουλο, προτάσεις που δεν τολμούσε καν να θίξει προεκλογικά; Πως είναι δυνατόν να μείνει αναπάντητο αυτό το πράγμα;
\r\n
Όλα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να σημάνουν ενεργοποίηση του δικού μας χώρου, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για επανάπαυση. Αυτά που διαδραματίζονται σήμερα είναι απολύτως σημαντικά και μας καλούν να παρέμβουμε. Μπορούμε να καθορίσουμε το αύριο, μπορούμε να νικήσουμε.
\r\n
 
\r\n
Βασικά σημεία από την τοποθέτηση του Κώστα Παπαδάκη, στην εκδήλωση στην ΑΣΟΕΕ στις 28/1/2015
\r\n

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

\r\n
ΒΟΛΟΣ 
\r\n
Πέμπτη 5/2, Θόλος (Πανεπιστήμιο) 6.30μμ
\r\n
Ομιλήτρια: Θένια Ασλανίδη
\r\n
 
\r\n
ΛΑΡΙΣΑ
\r\n
Παρασκευή 6/2, γραφεία ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Μεγ. Αλεξάνδρου 35-37),
7μμ Ομιλήτρια: Θένια Ασλανίδη
\r\n
 
\r\n
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
\r\n
Παρασκευή 6/2, Εργατικό Κέντρο 7μμ
\r\n
Ομιλήτρια: Νίκη Αργύρη
\r\n
\r\n