Μαθητές
Όχι άλλους Γρηγορόπουλους!

“ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ” έγραφε το πανό που άφησαν την Παρασκευή 6/2 έξω από το αστυνομικό τμήμα Σπάτων (φωτό), μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου της περιοχής, στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαζί με φορείς, συλλογικότητες και σωματεία. 

Η κινητοποίηση έγινε μετά από κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με θύμα τον 16χρονο μαθητή Μ.Τ. στις 30/1. Εκείνη την ημέρα, ο μαθητής προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Σπάτων, αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό με τη βοήθεια μάλιστα “φουσκωτού αγανακτισμένου πολίτη”.
 
“Την Παρασκευή 30.1.2015, στον κεντρικό δρόμο των Σπάτων, μετά από έλεγχο που έκανε περιπολικό της αστυνομίας σε ομάδα μαθητών, αστυνομικός επιτέθηκε λεκτικά εναντίον των μαθητών και με βίαιο τρόπο προσπάθησε να οδηγήσει στο περιπολικό τον μαθητή Μ.Τ. που δεν είχε ταυτότητα”, αναφέρει η καταγγελία της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. “Σε βοήθεια του αστυνομικού προσέτρεξε «φουσκωτός» και «αγανακτισμένος» πολίτης που κτύπησε τον μαθητή με την ανοχή της αστυνομίας. Ο μαθητής οδηγήθηκε προπηλακισμένος στο Α.Τ. Σπάτων. Μετά την απελευθέρωσή του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκαν χτυπήματα στο κεφάλι, διάσειση, εκδορές και μώλωπες. Το Δ.Σ. καταγγέλλει την αυθαιρεσία και τη χρήση βίας σε βάρος του ανήλικου μαθητή, απαιτεί εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας πλήρη διερεύνηση του θέματος για τη συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου και για τη συμμετοχή στην υπόθεση «αγανακτισμένου» πολίτη με την ανοχή της αστυνομίας”.
 
“Η επίθεση έγινε στα πλαίσια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των μαθητών που συμμετείχαν στις καταλήψεις και τους αγώνες του κινήματος το προηγούμενο διάστημα”, μας είπε ο Γιάννης Τούντας, πατέρας του 16χρονου μαθητή. “Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν γονείς, συμμαθητές των παιδιών και κόσμος από φορείς, συνδικάτα και συλλογικότητες της περιοχής όπως την Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, το Δίκτυο Αλληλεγγύης, τις δημοτικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έχουμε δημοσιοποιήσει το θέμα παντού και έχουν γίνει και μηνύσεις σε βάρος του αστυνομικού και του “αγανακτισμένου” που έκαναν την επίθεση”.