Πολιτική
Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αντίσταση ενάντια στη Συμφωνία της κυβέρνησης με το Γιούρογκρουπ. Εκτιμάει ότι:

«Έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον πόθο, τις προσδοκίες και τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος και του λαού για τερματισμό της λιτότητας και έξοδο από τα καταστροφικά μνημόνια και την ταπεινωτική επιτροπεία, για ρήξη και όχι συμβιβασμό με τα συμφέροντα των τραπεζιτών για να πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν και να κατακτήσουμε όσα μας αξίζουν».
 
Και συνεχίζει:
 
«Μόνο η άμεση παύση πληρωμών και η διαγραφή του ληστρικού χρέους, η έξοδος από το ευρώ, η απειθαρχία στις ευρωσυνθήκες και η έξοδος από το «λάκκο των λεόντων» της ΕΕ, οι εθνικοποιήσεις τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, μπορεί να απαντήσουν στους εκβιασμούς και να ανοίξουν τον δρόμο για φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση.

Ένα μεγάλο κίνημα

 Οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος πρέπει να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και να καλέσουν τους εργαζομένους, το λαό και τη νεολαία να ορθώσουν ένα μεγάλο κίνημα ενάντια στην συμφωνία, τους εκβιασμούς της ΕΕ και της ΕΚΤ και την κυβερνητική πολιτική του συμβιβασμού που οδηγεί στην υποταγή. Για να επιβληθούν "μονομερώς" εδώ και τώρα οι στόχοι του εργατικού και λαϊκού κινήματος.  
 
-Να πούμε όχι σε αυτή την απαράδεκτη και ταπεινωτική «συμφωνία». 
 
-Να γεμίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες απαιτώντας αυτά για τα οποία αγωνιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή την πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, το τέλος της επιτροπείας και τη διαγραφή του χρέους.
 
- Να κλιμακώσουμε την πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, για την επαναφορά όλων των εργατικών δικαιωμάτων, για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων (ΕΡΤ, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες κλπ), για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων. 
 
- Να διαλέξουμε και να επιβάλουμε με τους αγώνες μας τον άλλο δρόμο, το δρόμο της ρήξης με το ευρώ, την ΕΕ και τις πολιτικές του κεφαλαίου, το δρόμο  της ελπίδας και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.
 
Όλοι την Πέμπτηστις συγκεντρώσεις και τις πλατείες.  
 
(Ολόκληρο το κείμενο στο: http://www.antarsya.gr/node/2946)