Εργατικό κίνημα
Συντονιστικό Νοσοκομείων: Νέα συνέλευση

Σε συνεδρίαση οργάνωσης των επόμενων αγωνιστικών βημάτων στην Υγεία, καλεί το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, την Δευτέρα 2/3, στις 7μμ, στο αμφιθέατρο του Αγ.Σάββα. Η Εργατική Αλληλεγγύη μίλησε με τον Κώστα Καταραχιά, γραμματέα του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας:
 
“Πάμε να συνεχίσουμε τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Πρέπει να υλοποιηθούν τα αιτήματα του κόσμου που πάλεψε ενάντια στη διάλυση της δημόσιας Υγείας. Αυτοί οι αγώνες έπαιξαν ρόλο στο να πέσει η μισητή κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων και πρέπει να δικαιωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή. Μπαίνουμε λοιπόν μπροστά κι οργανώνουμε τη συνέχεια. Εμείς οι υγειονομικοί του Νυστεριού, αλλά και όλοι όσοι συμμετέχουμε στο Συντονιστικό των Νοσοκομείων, έχουμε έναν πολύ κρίσιμο ρόλο να παίξουμε όπως κρίσιμος ήταν και ο ρόλος που παίξαμε μέχρι τώρα, με τη δράση μας μέσα στα συνδικάτα και τους χώρους δουλειάς. Πάμε για γύρο συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία με πρόταση για κινητοποίηση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη, έξω από το υπουργείο Υγείας. 
 
Διεκδικούμε προσλήψεις, χρηματοδότηση, άνοιγμα των νοσοκομείων και των πρωτοβάθμιων δομών (ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ κλπ) που κλείσανε και ξήλωμα κάθε αντιυγειονομικής επίθεσης του προηγούμενου διαστήματος.
 
Όπως αυτή που εξαπέλυσε ο Βορίδης τελευταία στιγμή, προεκλογικά, ενάντια στους ειδικευόμενους γιατρούς. Πέρασε τροπολογία που έλεγε ότι οι ειδικευόμενοι που παίρνουν την ειδικότητα δεν συνεχίζουν να εργάζονται κι απολύονται. Μιλάμε για χιλιάδες κόσμο, η απόλυση των οποίων θα αφήσουν τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Αυτή τη στιγμή δίνεται ένα εξάμηνο παράταση στους γιατρούς να συνεχίσουν, αλλά είναι μια απόφαση στα μισά του δρόμου. Πρέπει οι γιατροί να μείνουν στα νοσοκομεία και να γίνουν κι όλες οι προσλήψεις για τις οποίες μιλούν τα συνδικάτα. 5.000 γιατροί και 20.000 νοσηλευτές χρειάζονται να προσληφθούν προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες στα νοσοκομεία”.