Εργατικό κίνημα
Την Πέμπτη η δίκη της Vodafone για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Στις 26 Φλεβάρη εκδικάζεται η αγωγή του Γιάννη Σηφακάκη κατά της εταιρίας Vodafone για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που έγινε πριν δέκα χρόνια περίπου. Όπως είχε αποκαλυφτεί στις αρχές του 2006, οι τηλεφωνικές υποκλοπές γίνονταν την περίοδο 2004-2005 από καρτοκινητά - σκιές μέσω ειδικού λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στην Vodafone, σε βάρος 100 τηλεφωνικών αριθμών.
 
Ένας από αυτούς ήταν και του Γιάννη Σηφακάκη, του συντονιστή εκείνη την περίοδο της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, της μεγαλύτερης και πιο ενεργής αντιπολεμικής κίνησης στην Ελλάδα που πρωτοστατούσε για χρόνια ενάντια στις επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και της απαγωγής των Πακιστανών την ίδια περίοδο, ήταν κομμάτι της συμμετοχής της τότε κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή σε αυτή την πολεμική εκστρατεία, στο όνομα του “πολέμου κατά της τρομοκρατίας”.
 
Η δίκη φέρνει ξανά στην επικαιρότητα τη συνεργασία της κυβέρνησης και της ΕΥΠ με την αμερικάνικη πρεσβεία, τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες, σε μια στιγμή που η υπόθεση ξανανοίγει μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για το θέμα σε βάρος Αμερικανού πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ.