Νοσκομεία - Βράζει η οργή

Σε 5νθήμερη απεργία έχουν προχωρήσει οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ (48ωρη 13-14 Δεκέμβρη, συμμετοχή στην πανεργατική στις 15, νέα 48ωρη 16-17 Δεκέμβρη απαιτώντας: Να σταματήσει η παραπέρα υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας του ΙΚΑ.

Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι συμβασιούχοι και να προσληφθούν όσοι ακόμα χρειάζονται σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις των αρμοδίων. Να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των γιατρών του ΙΚΑ με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας τους.

Κινητοποιήσεις γίνονται και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού όπου το προσωπικό (Διοικητικό – Νοσηλευτικό – Παραϊατρικό) του νοσοκομείου, που μετέχει στην ολοήμερη λειτουργία (Απογευματινά Ιατρεία) μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας να περικόψει κατά 20% την ωρομίσθια αμοιβή όλων των υπαλλήλων εκτός του ιατρικού προσωπικού «αποφάσισε να απέχει από την ολοήμερη λειτουργία από 13/12/10 αντιδρώντας στην απαράδεκτη αυτή πρακτική του Υπουργείου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωση προς τους πολίτες.

Αντίστοιχα στην Αχαϊα, η ΕΙΝΑ στις 14 Δεκέμβρη στις 8.00 πμ καλεί «συναδέλφους, φοιτητές, εργαζόμενους να επαναλάβουμε τη δράση μας για ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες των νοσοκομείων παρευρισκόμενοι μαζικά στα ταμεία των εξωτερικών ιατρείων» και γενική συνέλευση την ίδια μέρα.

Η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ συμμετάσχουν στην παναττική στάση και την πανεργατική απεργία 14-15 Δεκέμβρη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε συγκέντρωση των ΔΣ των Σωματείων έξω από το υπουργείο Υγείας και έχει υποσχεθεί ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα αποφασίσει πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Δεν υπάρχει λόγος για καμιά αναμονή. Αυτή είναι η στιγμή, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ, οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο ΙΚΑ να προχωρήσουν σε κλιμάκωση ενάντια στον προϋπολογισμό που πετσοκόβει τις δαπάνες για την υγεία και τους μισθούς, ενάντια στα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων που ετοιμάζει ο Λοβέρδος.