Εργατικό κίνημα
Εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ

Στις κάλπες προσέρχονται χιλιάδες δημοσιογράφοι, στις 11 και 12 Μαρτίου, για να εκλέξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, του οργανισμού επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψής τους. 

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι), συμμετέχει στις εκλογές στηρίζοντας την Πόπη Χριστοδουλίδου και τον Γιάννη Αγγέλη, οι οποίοι είχαν εκλεγεί και στις προηγούμενες εκλογές. Όπως τονίζει η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στηρίζει ξανά τους δύο αγωνιστές γιατί “είπαν σθεναρά όχι στις οριζόντιες και μνημονιακές περικοπές των  παροχών υγείας και των συντάξεων, που προτάθηκαν – σε διάφορες εκδοχές – από όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ δεν έγκειται στο δήθεν πλεόνασμα και την ποιότητα των παροχών, αλλά στο έλλειμμα των εσόδων. 
 
Αποκάλυψαν ότι η καταστροφή προήλθε από το «κούρεμα» των αποθεματικών που επέβαλαν κυβερνήσεις και τρόικα, τις χιλιάδες απολύσεις , το «μαύρο» στην ΕΡΤ, το κλείσιμο του Alter, εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών, την ανοχή απέναντι σε όσους μας χρωστούν εκατομμύρια.
 
Δεν δίστασαν να συγκρουστούν με τα άνομα συμφέροντα και τους «εκπροσώπους» τους, είτε στη διοίκηση είτε σε άλλους μηχανισμούς. Έφεραν στην επιφάνεια κυκλώματα που διασπάθιζαν ανεξέλεγκτα την περιουσία του Οργανισμού
 
Δεν επέτρεψαν να διαγραφούν ασφαλισμένοι επειδή κάποιοι τους άφησαν άνεργους, ενώ στήριξαν εμπράκτως όσους είχαν πραγματική ανάγκη”.
 
Εκλογές γίνονται και στην ΕΣΗΕΜΘ (Ένωση Συντακτών στη Θεσσαλονίκη) και την ΕΠΗΕΑ (Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας) για την ανάδειξη των εκπροσώπων αυτών των Ενώσεων στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Οι  Financial Crimes καλούν στην υπερψήφιση του Στέλιου Νικητόπουλου, μαχόμενου εργαζόμενου της ΕΡΤ3 στις κάλπες της  ΕΣΗΕΜΘ, και του Μιχάλη Πρωτολάτη στις κάλπες στην ΕΠΗΕΑ.