Εργατικό κίνημα
Σταματήστε την τροϊκανή Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ

 Επιτέλους κάποιος να σταματήσει την τροϊκανή διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ που στήριξε και στηρίζει με πάθος τις αντεργατικές πολιτικές που έχουμε βιώσει στα πέντε χρόνια του μνημονίου, τις απολύσεις, τις περικοπές, τη βία, την τρομοκρατία.

Δεν ξεχνάμε ποτέ τα μηνύματα που έστελναν στους απεργούς απειλώντας τους για να σπάσουν τις απεργίες. Τα μεγαλοστελέχη που κατοικoεδρεύαν στη ΓΑΔΑ κατά την απεργία διαρκείας. Τα ΜΑΤ που έστελναν στην Αθηνάς στην έδρα της ΣΤΑ.ΣΥ και μας έσπαγαν στο ξύλο, γιατί τολμήσαμε να διαμαρτυρηθούμε για τις μονομερείς μετακινήσεις (για τις οποίες να σας θυμίσουμε πως όλα τα συνδικάτα είχαν βάλει κόκκινη γραμμή που δυστυχώς γι'αυτούς έγινε ροζ).
 
Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να πάρει θέση για τους εργαζόμενους που αντιστάθηκαν και όχι να επιτρέπει στην υπάρχουσα διοίκηση να τους τιμωρεί ακολουθώντας τις ίδιες αντεργατικές πολιτικές.
 
Να θυμίσουμε στη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ότι ο κανονισμός είναι παράνομος κι αντισυνταγματικός, όπως παράνομη είναι και η ΣΣΕ που δεν υπεγράφη ποτέ από το επιχειρησιακό σωματείο.
 
Επιτέλους ήρθε η ώρα της δικαίωσης του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην εξαθλίωση. Η ελπίδα είναι εδώ – Μή μας προδώσετε!
Όπως στο παρελθόν σταθήκατε ενάντια στη μνημονιακή κυβέρνηση κάνοντας αγώνα για την ανατροπή, έτσι και τώρα περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση ακόμα περισσότερο τη συμπαράσταση στους αγώνες μας!
 
Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις και η στοχοποίηση των εργαζομένων που αντιστάθηκαν μέχρι να πάρει επίσημα θέση η νέα κυβέρνηση.
 
Αντώνης Σταματόπουλος, πρώην πρόεδρος ΣΕΛΜΑ