Εργατικό κίνημα
Εκλογική επιτυχία στο Γεννηματά

Εργαζόμενοι του Γεννηματά στις 21 Μάρτη

Την Τετάρτη 18 Μάρτη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την πενταμελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο μας. Η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής αφού 220 περίπου γιατροί συμμετείχαν, ενώ την τελευταία φορά (το 2012), συμμετείχαν μόνο 100. 

Στις δύο πρώτες θέσεις καθώς και στην τέταρτη εκλέχθηκαν υποψήφιοι της ΔΑΚΕ, στην τρίτη θέση ο Αργύρης Χρίστος από το Αγωνιστικό Μέτωπο για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ανένταχτοι αγωνιστές), στην Πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση συνάδελφοι από την παράταξή μας και από το ΠΑΜΕ (Γιαννάκη Κ., Κοκκινόπουλος Σ., Μπακλέζος Σ. αντίστοιχα).
 
Οι εκλογές έγιναν με ενιαίο ψηφοδέλτιο 18 γιατρών εκ των οποίων οι 5 από τη ΔΑΚΕ, οι 6 από το Αγωνιστικό Μέτωπο για την Ανατροπή, οι 5 από το ΠΑΜΕ, οι 2 από το ΜΕΤΑ .
 
Από τη δική μας τη μεριά κάναμε την επιλογή να κυκλοφορήσουμε έγκαιρα κείμενο της παράταξης με τα ονόματά μας και την άποψή μας για να σπάσουμε το απολίτικο της ενιαίας λίστας και να πολώσουμε το κλίμα προς τα αριστερά.
 
Πολώσαμε γιατί στο Γεννηματά από το 2012 και μετά σε επίπεδο σωματείου εργαζομένων, αλλά και μέσα στους γιατρούς, ταυτόχρονα με τη άνοδο της Αριστεράς έχει δυναμώσει και η ΔΑΚΕ εκμεταλλευόμενη τη διάλυση του μηχανισμού της ΠΑΣΚΕ που για δεκαετίες ήταν πρώτη δύναμη στο σωματείο. Ζητήσαμε ανοιχτά το μαύρισμα των υποψηφίων της ΔΑΚΕ και τη στήριξη στους αριστερούς αγωνιστές γιατρούς. Ήταν μια δύσκολη μάχη αφού η κινητοποίηση των νεοδημοκρατών ήταν έντονη από την αρχή. Η εκλογή στην τρίτη θέση της πενταμελούς ενός αντικαπιταλιστή προφανώς τους εκπλήσσει  και τους τρομάζει.
 
Έχουμε όμως πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας. Σε λίγους μήνες έρχονται οι εκλογές του ενιαίου σωματείου εργαζομένων και εκεί πρέπει να δώσουμε τη μάχη της απονεοδημοκρατικοποίησης του Γεννηματά για να τελειώνουμε με το μηχανισμό των απεργοσπαστών, των οπαδών των μνημονίων και της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.
Xρίστος Αργύρης
ειδικευόμενος γιατρός ακτινολογίας 
Γ.Ν.Α. Γεννηματάς