Διεθνή
Γαλλία: Συνεχίζουμε απεργιακά, αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά

«Mετά τις 21 Μάρτη συνεχίζουμε»! Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε το Σάββατο 4 Απρίλη από το Eργατικό Kέντρο στο Σεντ Ντενύ στο Παρίσι, μια μαζική συνέλευση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από δεκάδες συλλογικότητες, σωματεία, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, πολιτικές οργανώσεις, μεταναστευτικές οργανώσεις, οργανώσεις για την υπεράσπιση των Ρομά κ.α που στις 21Μ οργάνωσαν στην Γαλλία μαζικές αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές διαδηλώσεις.
 
Ηταν ένα πρώτο, μετά από πολύ καιρό, βήμα συντονισμού, που διευκολύνθηκε από την οργάνωση στις 21 Μάρτη. Η ποικιλία και το εύρος των πρωτοβουλιών που συμμετείχαν δείχνει τις δυνάμεις αντίστασης που υπάρχουν. Συμφωνήθηκε δίπλα στις επιμέρους δράσεις της κάθε πρωτοβουλίας να υπάρχει κοινός βηματισμός.
 
Συζητήθηκαν μια σειρά από επόμενα βήματα, όπως η συνέχιση του μέιλ και της σελίδας για τις 21Μ στο facebook και δράσεις όπως η απεργία που οργανώνουν συνδικάτα στις 9 Απρίλη, η συνέλευση του Mετώπου ενάντια στην Iσλαμοφοβία στις 11 Απρίλη, οι διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς,  οπότε είναι και η εικοστή επέτειος της δολοφονίας του Μπραχίμ Μπουαράμ από φασίστες του Εθνικού Μετώπου και μια νέα διαδήλωση ενάντια σε όλους τους ρατσισμούς και την βία της ακροδεξιάς στις 6 Ιούνη στην επέτειο του θανάτου του Κλεμάν Μερίκ. 
Τάνια Βρυζάκη