Εργατικό κίνημα
Mε την εργατική αλληλεγγύη στους χώρους

Εξορμήσεις και περιοδείες σε όλους τους εργατικούς χώρους οργανώνει η Εργατική Αλληλεγγύη με αφορμή τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς πανελλαδικά. Όπως μας μεταφέρουν οι σύντροφοι που συμμετέχουν στα συνεργεία στις ανταποκρίσεις τους, η συζήτηση είναι πλούσια ειδικά μετά την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει χέρι στα αποθεματικά για τις δόσεις στο ΔΝΤ, ενώ στο επίκεντρο είναι η μάχη ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής μετά την έναρξη της δίκης. 
 
«Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής πήγαμε την Τετάρτη 22/4 εν όψει της Πρωτομαγιάς. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή των εργαζόμενων στη διαδήλωση για την δίκη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ο Δήμος είχε βάλει πούλμαν μετά από αίτημα του Συλλόγου. Στην περιοδεία που έκανε το συνεργείο της Εργατικής Αλληλεγγύης με τον σύντροφο που εργάζεται στο Δήμο, Κώστα Μεγαγιάννη συζητήσαμε πως θα δοθεί η συνέχεια, με μαζικό κατέβασμα στην Πρωτομαγιά με πανό. Προτείναμε να βγει ανακοίνωση, να γίνουν περιοδείες και στους χώρους που βρίσκονται έξω από το Δημαρχείo, όπως στους Παιδικούς Σταθμούς. 
 
Μια σειρά εργαζόμενοι θεωρούν ως πολύ καλό προηγούμενο την θέση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για διαγραφή του χρέους. Τα σωματεία μπορούν να παλέψουν ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση να σταματήσει να το πληρώνει. Δώσαμε 8 εφημερίδες συνολικά. 
 
Στο Δήμο Χολαργού θυμίσαμε την εμπειρία από την τελευταία συνέλευση των εργαζόμενων που ήταν πολύ μαζική, ήταν παρόντες οι μισοί εργαζόμενοι. Μπορεί να γίνει και τώρα έτσι ώστε να κατέβουν όλοι την 1η Μάη. Δώσαμε 4 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης. Η Πρωτομαγιά μπορεί να είναι η πρώτη αφορμή να μπει οργανωμένα η πίεση στην κυβέρνηση από τους εργαζόμενους» μας είπε ο Σταμάτης Χ. 
 
Aνταπόκριση
 
«Ξεκινήσαμε να παρεμβαίνουμε σταθερά στο Γκαράζ του Δήμου Αθήνας στην Ιερά Οδό. Οι σύντροφοι που είχαν πάει πριν τις εκλογές είχαν συναντήσει ανταπόκριση, οπότε το καθιερώσαμε. Κάναμε εξόρμηση για την Πρωτομαγιά την Παρασκευή 24/4, μια μέρα μετά τις εκλογές για το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων ήταν προβληματισμένη για τις εξελίξεις στην οικονομία. Τι θα γίνει με τα αποθεματικά, αν θα έχει αυτή η απόφαση επίπτωση στις δουλειές και τους μισθούς, στους συμβασιούχους» μας μετέφερε ο Κυριάκος Μ. 
 
«Ανοίξαμε τη συζήτηση και για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο χώρο δεν λειτουργεί πια ομάδα των νεοναζί όπως παλιότερα, δεν τολμάνε να εμφανιστούν ανοιχτά. Υπήρχαν ερωτήματα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Κάναμε συζήτηση για το αν χωράνε όλοι, πως μπορούμε να παλέψουμε μαζί. Αυτός ο κόσμος έχει την εικόνα των παρατημένων γειτονιών της Αθήνας αφού εκεί συγκεντρώνονται πάρα πολλά απορριμματοφόρα μετά τις βάρδιες. Όλοι τόνιζαν ότι χρειάζεται προσωπικό, ενώ κόκκινη γραμμή είναι η ιδιωτικοποίηση σε καθαριότητα και πράσινο. Δώσαμε 6 φύλλα της ΕΑ και ένα περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω. Μοιράσαμε και για το τετραήμερο του Μαρξισμού και έχουμε κόσμο που έχει δηλώσει ενδιαφέρον να έρθει». 
 
«Στην εξόρμηση στο ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 δώσαμε 12 εφημερίδες. Όλοι εκτίμησαν ως καθοριστική την παρουσία της ΚΕΕΡΦΑ στη διαδήλωση για την δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ πολλοί δημοσιογράφοι είχαν παρακολουθήσει την εκπομπή «Ανατροπή» όπου έκανε παρέμβαση ο Θανάσης Καμπαγιάννης από την Πολιτική Αγωγή. Τους ενημερώσαμε για την νέα διαδήλωση στις 7 Μάη» δήλωσε στην ΕΑ η Στέλλα Μ. 
 
«Η συζήτηση άνοιξε και με αφορμή την Πρωτομαγιά και τον Μαρξισμό με το τρίπτυχο διαδηλώνουμε αντιφασιστικά-αντιρατσιστικά και αντικαπιταλιστικά. Στον 9.84 πολλοί είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι υποστήριζαν φανατικά ότι πρέπει να του δώσουμε χρόνο, αλλά τώρα πολλοί είναι απογοητευμένοι και πιο ανοιχτοί σε ό, τι προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αρκετοί έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον Μαρξισμό, ενώ ήδη έχουμε μια συμμετοχή» συμπλήρωσε.
 
Ο Μπάμπης Κ. από τη Θεσσαλονίκη μας είπε «κάναμε εξόρμηση στο Θεαγένειο Νοσοκομείο. Η συζήτηση όπως σε πολλούς άλλους χώρους ήταν σε σχέση με το αν χρειάζεται ρήξη με τους δανειστές ή συνέχεια της διαπραγμάτευσης για έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς επιμέναμε στη διαγραφή του χρέους και στις λύσεις που βάζει το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πολλοί εργαζόμενοι έλεγαν ότι αν δεν υποχωρήσουν οι από πάνω σε Ελλάδα και Ευρώπη, πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αιτημάτων μας μονομερώς. Ανοίξαμε την κουβέντα και για τον Μαρξισμό όπου θα γίνουν συζητήσεις πάνω σε όλα αυτά τα θέματα. Δώσαμε πέντε φύλλα της εφημερίδας».