Αντιφασιστικό κίνημα
Να αθωωθεί ο Πέτρος Κωνσταντίνου

Λίγες μέρες μετά τη δίκη Κουκούτση, στις 14 Μάη, ο Πέτρος Κωνσταντίνου δικάζεται στο Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ύστερα από φασιστική μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο Τάσος Χατζηπαράσχος, γνωστό μέλος των «αγανακτισμένων» της Επιτροπής Κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα. 
 
Ο Χατζηπαράσχος κατηγορεί τον Π.Κωνσταντίνου για «ενορχήστρωση της επίθεσης που δέχτηκε ομάδα φασιστών με την επωνυμία “Ελληνική Γροθιά” στο πανεργατικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 29/6/2010».
 
Η δίκη κατά του Π. Κωνσταντίνου είχε αρχικά οριστεί για τις 19 Φλεβάρη 2014, αλλά αναβλήθηκε για τις 14 Μάη λόγω ωραρίου. Αντί η μήνυση του Χατζηπαράσχου να μπει στο αρχείο και να διερευνηθούν όλες οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που έγιναν και την ίδια τη μέρα της Πανεργατικής του 2010 αλλά και όλη εκείνη την περίοδο στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, δικάζεται ο Π. Κωνσταντίνου για τη δράση του στο αντιφασιστικό κίνημα. Ψήφισμα που καταγγέλλει την φασιστική δίωξη έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας.