Αντιφασιστικό κίνημα
Ν. Ιωνία: Αντιφασιστική διαδήλωση

Αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση την Παρασκευή 15 Μάη στις 6.30μμ στην πλατεία Σημηριώτη, καλεί η Πακιστανική Κοινότητα, η ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας, η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση «Εκτός Σχεδίου» και μια σειρά φορείς και συλλογικότητες της περιοχής, δίνοντας απάντηση στις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν στην περιοχή σε βάρος Πακιστανών μεταναστών. Αυτό αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη που έγινε την Τρίτη 28/4.
 
«Τελευταίο κρούσμα το πρωί της Πέμπτης 16/4, στη γωνία των οδών Σουλίου κ Αντρέα Κάλβου, όπου ομάδα τεσσάρων φασιστών ξυλοκόπησε και τραυμάτισε δυο μετανάστες από το Πακιστάν την ώρα που πήγαιναν στη δουλειά τους. Τρεις μόλις ημέρες πριν, ομάδα 10 φασιστών επιτέθηκε ξημερώματα, με νεράτζια και πέτρες, σε σπίτι μεταναστών στην οδό Ρίμινι, ενώ λίγες βδομάδες πριν, στην οδό Σαπουντζάκη, είχε πραγματοποιηθεί επίθεση σε εργάτη από το Πακιστάν με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του», αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας;  
 
«Πρόκειται για μια συστηματική κι εντατικοποιημένη προσπάθεια να σχηματιστεί τάγμα εφόδου στη γειτονιά μας και να σπείρει την τρομοκρατία. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια προσπάθεια από τη μεριά των φασιστών. Ενθαρρυμένοι σήμερα από τη ρατσιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ και την μέχρι τώρα ευνοϊκή μεταχείριση του κράτους που έφτασε μέχρι την αποφυλάκιση των ηγετών τους, λίγο πριν την έναρξη της δίκης, προσπαθούν να στηθούν ξανά στα πόδια τους. Όπως όμως κάθε φορά αποτύγχαναν γιατί συναντούσαν οργανωμένη κι ενωτική αντιφασιστική απάντηση από τα σωματεία, τους φορείς και τις συλλογικότητες της περιοχής, έτσι θα αποτύχουν και τώρα. Η Ν.Ιωνία είναι η πόλη του Μπλόκου της Καλογρέζας, η πόλη των προσφύγων και των εργατών. Και στη Ν.Ιωνία οι φασίστες δεν έχουν θέση».