Γράμματα και σχόλια
Ανοίξτε την Κονίστρα!

Συνέλευση γονέων και κατοίκων στην Κονίστρα την Πρωτομαγιά

Μαζική ήταν, για μια ακόμη φορά, η απάντηση κατοίκων και φορέων του Θησείου και των Πετραλώνων στην προσπάθεια του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων (ΕΣΕ) και του Δήμου Αθηναίων να σαμποτάρουν εκδήλωση οργανωμένη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 72ου Δημοτικού Σχολείου στο Πάρκο της Κονίστρας Πετραλώνων. 
 
Ο δήμος Αθηναίων, μετά από συνάντηση εκπροσώπων του με το Ε.Σ.Ε., φαίνεται να προσανατολίζεται σε αναγνώριση της διαχείρισης της Κονίστρας από το Ε.Σ.Ε. και κάποιον ιδιώτη, με πρόσχημα την έλλειψη κονδυλίων για συντήρηση του χώρου, παρά την δέσμευση για τον δημόσιο χαρακτήρα του πάρκου από το Δημοτικό Συμβούλιο του Γενάρη. Όλα αυτά μάλιστα ύστερα και από τη δέσμευση των αποθεματικών του δήμου μέσω της επαίσχυντης Π.Ν.Π. που πέρασε πρόσφατα η κυβέρνηση. Γεγονός παραμένει ότι ολόκληρη η περιοχή του λόφου (Κονίστρα, Παιδική Στέγη, 9ο Γυμνάσιο και 73ο Δημοτικό Σχολείο) αντιμετωπίζεται ως φιλέτο από διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα, την όρεξη των οποίων ανοίγει η επαμφοτερίζουσα στάση του δήμου.
 
Οι κάτοικοι όμως συνέρευσαν κατά δεκάδες μαζί με τα παιδιά τους την Πρωτομαγιά, αμέσως μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανοίγοντας το πάρκο, δίνοντας ζωή στο χώρο και διατρανώνοντας ότι η Κονίστρα είναι δημόσιος χώρος για εμάς και για όλα τα παιδιά. Έλαβε χώρα επιτόπια μαζική συνέλευση, με εισήγηση του προέδρου του Συλλόγου του 72ου Δημοτικού, Αποστόλη Σιαπάτη, ο οποίος έκανε μια αναδρομή των γεγονότων ως τώρα και πρότεινε μεθόδους δράσης. Η συνέλευση αποφάσισε να συστήσει άμεσα ανοιχτή συντονιστική επιτροπή, την ανάρτηση πανό, έβαλε ημερομηνία καθαρισμού του πάρκου, πρόγραμμα ανοίγματος της παιδικής χαράς, προπαγάνδισης του θέματος με σελίδα στο facebook, κυκλοφορίας προκήρυξης και αφίσας και έθεσε ημερομηνία νέας συνέλευσης το Σάββατο 9/5.
 
Επίσης, δεσμεύτηκε να συντονίσει κινηματική δράση παράλληλα με τον νομικό αγώνα. Στο τέλος τον λόγο πήρε και ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, δηλώνοντας την συμπαράσταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον αγώνα των κατοίκων και των συλλογικοτήτων, ενώ ενημέρωσε ότι προτίθεται να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιου της 14/5 καλώντας το συντονιστικό να αποφασίσει κινητοποίηση στο Δημαρχείο εκείνη την ημέρα. Η σελίδα στο facebook: Κονίστρα SOS
 
Αντώνης Σκαρπέλης