Ιδέες
To Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο βρέθηκε από τις 7 μέχρι τις 10 Μάη στη 12η Διεθνή Έκθεση βιβλίου που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.
 
Πλήθος κόσμου, κυρίως νεολαία πέρασε από το σταντ του Μαρξιστικού βιβλιοπωλείου, αναζητώντας άλλοτε βιβλία σχετικά με την βασικές ιδέες του μαρξισμού, άλλοτε ιστορικά για συγκεκριμένες περιόδους όπως η Ισπανία του 36, η Χιλή του Αλλιέντε και άλλοτε οικονομικά προσπαθώντας να βρει απαντήσεις για την παγκόσμια κρίση που διανύουμε, τη σχέση της μισθωτής εργασίας και του κεφαλαίου αλλά και ειδικότερα για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. 
 
Πολλές συζητήσεις άνοιξαν με αφορμή το «Υπόμνημα της Πολιτικής Αγωγής του Αντιφασιστικού Κινήματος» για τη δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και γενικότερα για τον τρόπο που πρέπει να παλέψουμε ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Η συζήτηση μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις συνέχιζε και στο ποιες είναι οι άμεσες απαντήσεις της Αριστεράς στη σημερινή συγκυρία, με αφορμή και το τετραήμερο του Μαρξισμού 2015 που θα γίνει στην Αθήνα από τις 21 ως τις 24 Μάη. 
Δήμητρα Κομνιανού