Αντιφασιστικό κίνημα
Ένα καράβι για τη Γάζα

Στις 21 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός συνάντηση της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», με θέμα τη στήριξη της νέας αποστολής «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ». 
 
Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητήσουμε από κοινού και να βρούμε τρόπους κάλυψης βασικών αναγκών της αποστολής. Σε αυτό το πλαίσιο, στην αρχή έγινε ενημέρωση για την πορεία του εγχειρήματος, τις εργασίες στο πλοίο, τον απόπλου του πλοίου της Σουηδικής αποστολής Μαριάνε, το οποίο έχει ξεκινήσει το ταξίδι του. Στη συνέχεια, ο κόσμος χωρίστηκε σε τρεις ομάδες εργασίας:
Ομάδα για την προετοιμασία του σκάφους, τη φόρτωση και την περιφρούρησή του.
 
Ομάδα επικοινωνίας και διάδοσης, ΜΜΕ, διαδίκτυο.
 
Ομάδα για στήριξη στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Πρωτοβουλία και ανάληψη άλλων υποστηρικτικών δράσεων.
 
Είναι σημαντικό ότι αρκετοί ακτιβιστές έρχονταν για πρώτη φορά, προσέγγισαν  το εγχείρημα μέσω ενημέρωσης στο διαδίκτυο και θέλουν να βοηθήσουν και να δώσουν συνέχεια.
 
Το επόμενο διάστημα θα οργανωθούν εκδηλώσεις σε πόλεις, γειτονιές , σχολές κλπ., που θα περιλαμβάνουν προβολή (συνεχίζονται η προβολές του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ «5 σπασμένες κάμερες», ενώ ετοιμάζεται και νέα ταινία μικρού μήκους με θέμα την αποστολή) και στη συνέχεια συζήτηση. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν προς το τέλος Ιούνη με μια μεγάλη κεντρική συναυλία. 
 
Όσοι-ες ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν τις ομάδες ή να οργανώσουμε από κοινού κάποια εκδήλωση, μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω της ιστοσελίδας http://www.shiptogaza.gr/
 
Δήμητρα Κυρίλλου